Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ «Περιορισμός των δραστηριοτήτων του Ομίλου ΑΓΕΤ Ηρακλής και προβλήματα των εργαζομένων της ΕΒΙΕΣΚ Α.Ε.»
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 26/5/2005
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Κοινή Ερώτηση

Αρ. πρωτ. Βουλής: 11172
Ημερ. Κατάθεσης:
27-05-05

ΕΡΩΤΗΣΗ

            ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ Α) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
                                                                 κ. ΠΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ
                                                           Β) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΙΟΥΦΑ

ΘΕΜΑ: «Περιορισμός των δραστηριοτήτων του Ομίλου ΑΓΕΤ Ηρακλής και προβλήματα των εργαζομένων της ΕΒΙΕΣΚ Α.Ε.»

Τα σωματεία των εργαζομένων της εταιρείας ΕΒΙΕΣΚ Α.Ε., στο Βόλο και στο Μυλάκι, του ομίλου ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, που είναι μέλος του Γαλλικού ομίλου Lafrage, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην προοπτική συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων της, με δραστική μείωση του προσωπικού μέχρι το οριστικό κλείσιμό της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι εργαζόμενοι, η εταιρεία στους σχεδιασμούς της, προβλέπει το κλείσιμο της μονάδας μεταλλικών κατασκευών και την διατήρηση μόνον της δραστηριότητας της Μηχανολογικής Συντήρησης εξοπλισμού βιομηχανιών μέχρι το 2008, με μείωση του προσωπικού της από 250 σε 120-130 άτομα, τα οποία θα ενσωματωθούν μετά το 2008, στο προσωπικό του ομίλου ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Ο σχεδιασμός αυτός της εταιρείας, προφανώς είναι ενταγμένος σ’ ένα συνολικό αναπροσανατολισμό των εργασιών των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου Lafrage, που στόχο έχει τον περιορισμό των δραστηριοτήτων του ομίλου ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και της παραγωγής του προκειμένου να καλύπτεται μόνο η ζήτηση της Ελληνικής αγοράς γεγονός που θα οδηγήσει σε σημαντική απώλεια θέσεων εργασίας, σε μια περίοδο που η ανεργία μαστίζει τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

    • Ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στη διαφαινόμενη πρόθεση του ομίλου LAFRAGE να συρρικνώσει τις δραστηριότητες του ομίλου ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ;

    • Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν, προκειμένου να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν άμεσα με την προγραμματισμένη διάλυση της εταιρείας ΕΒΙΕΣΚ Α.Ε. και να προστατευθούν οι εργαζόμενοι σε αυτή;

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 27 Μαΐου 2005

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΩΤΙΔΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ