Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ Καταγγελίες κατά του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κυπαρισσίας
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 26/5/2005
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Ερώτηση

Δημήτρης ΚΟΥΣΕΛΑΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΠΑ.ΣΟ.Κ.
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Μεσσηνίας
Κολοκοτρώνη 11, 10562 Αθήνα.
Αρ. πρωτ. Βουλής: 11131
Ημερ. Κατάθεσης:
26-05-05

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: Καταγγελίες κατά του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Κύριε Υπουργέ,

Από καταγγελίες των εργαζομένων πληροφορούμαι ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας εκτυλίσσονται σοβαρά επεισόδια, οφειλόμενα στην ανάρμοστη συμπεριφορά του νεοδιορισθέντα Διοικητή του.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω Διοικητής, από την ανάληψη των καθηκόντων του(Σεπτέμβριος 2004), επιδεικνύει αντιδεοντολογική συμπεριφορά κατά των εργαζομένων, μέχρι του σημείου εκτόξευσης ύβρεων και απειλών. Λόγω της σκαιάς αυτής συμπεριφοράς, έχει δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας στο προσωπικό του Νοσοκομείου.

Αυτή τη συμπεριφορά καταγγέλλουν και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου και η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο παραπάνω Διοικητής, παρ’ ότι παραδέχτηκε, ενώπιον των παραπάνω Σωματείων, ότι ο τρόπος συμπεριφοράς του δεν είναι ο ενδεδειγμένος και παρ’ ότι υποσχέθηκε να τον αλλάξει, εξακολουθεί να επιτίθεται φραστικά κατά των υπαλλήλων, με αποτέλεσμα το κλίμα δυσαρέσκειας και η ανασφάλεια των εργαζομένων να εντείνονται συνεχώς.

Ο Σύλλογος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, που θα έχουν σοβαρές συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

    • Με ποια κριτήρια έγινε ο διορισμός και η τοποθέτηση σε μια τόσο νευραλγική και ευαίσθητη θέση ενός υψηλόβαθμου Στελέχους, το οποίο δεν γνωρίζει ή δεν τηρεί βασικούς κανόνες συμπεριφοράς και διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού;

    • Τι μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να αποκατασταθεί το κλίμα ηρεμίας και ασφάλειας στις σχέσεις Διοίκησης και εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας;

Αθήνα, 26 Μαΐου 2005

                                                            Ο βουλευτής

                      Δημήτρης Κουσελάς