Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ "Ο Διοικητής της ΑΤΕ διόρισε σε Διευθυντικές θέσεις θυγατρικών της ΑΤΕ, πρόσωπα που τις ζημίωσαν ως ιδιώτες πριν διοριστούν σε αυτές"
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17/5/2005
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Κοινή Ερώτηση

Αριθ. Πρωτ.: 10808
Ημερομηνία Κατάθεσης: 17.5.05

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: "Ο Διοικητής της ΑΤΕ διόρισε σε Διευθυντικές θέσεις θυγατρικών της ΑΤΕ, πρόσωπα που τις ζημίωσαν ως ιδιώτες πριν διοριστούν σε αυτές"

"...Για μια ακόμα φορά γίνομαι στόχος κακόβουλων επιθέσεων από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της αντιπολίτευσης, που ασφαλώς ενοχλείται από την εξυγιαντική προσπάθειά που έχω αναλάβει στην ΑΤΕ?", τόνιζε ο κ. Μηλιάκος στην πρόσφατη απάντηση, που επιχείρησε, σε όσα του καταμαρτυρήθηκαν για τη χρησιμοποίηση της εταιρικής κάρτας του. Στις "εξυγιαντικές προσπάθειές του, που προβάλλει ο Διοικητής της ΑΤΕ, συμπεριλαμβάνονται, φυσικά, και οι επιλογές του για τους ανθρώπους που τοποθετεί σε ηγετικές θέσεις των Εταιρειών του Ομίλου.

Όταν πριν από καιρό κατηγορήθηκε πως τοποθέτησε σε ηγετική θέση της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ τον κ. Βαράγκη, αδελφό του νυν Υποδιοικητή της ΑΤΕ, ξέφυγε, με τον ισχυρισμό πως ανεξάρτητα από οποιαδήποτε συγγενική σχέση έχει με τον Υποδιοικητή, ο κ. Βαράγκης είναι «?αξιόλογο και δοκιμασμένο?» στέλεχος της αγοράς.

Δυστυχώς για τον Όμιλο της ΑΤΕ, οι επιλογές του κ. Μηλιάκου στα πλαίσια «? της εξυγιαντικής προσπάθειας που έχει αναλάβει ?» δεν σταματούν στον κ. Βαράγκη?

Ιδού το επόμενο δείγμα γραφής του επιτυχημένου Διοικητή, ο οποίος γίνεται «...στόχος κακόβουλων επιθέσεων από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της αντιπολίτευσης?».

Η εταιρεία UNIRENT είναι πελάτης της ΑΤΕ Leasing και χρηματοδοτήθηκε απ αυτή αλλά και από άλλες εταιρείες Leasing για την αγορά αυτοκινήτων, τα οποία στη συνέχεια μίσθωνε σε δικούς της πελάτες.

Στα μέσα του 2002, η ΑΤΕ Leasing πάγωσε τη χρηματοδότηση της UNIRENT, λόγω του ότι η συγκεκριμένη εταιρεία χρωστούσε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ. Τον Ιούνιο του 2002, ο ιδιοκτήτης της UNIRENT, τοποθέτησε Διευθύνοντα Σύμβουλο στην εταιρεία τον κ. Κουτσοχάνο, «στέλεχος» της αγοράς ?

Η πρώτη ενέργεια του κ. Κουτσοχάνου ήταν να προσκομίσει στην ΑΤΕ Leasing μεταχρονολογημένες επιταγές, που κάλυπταν το χρέος κι έτσι η χρηματοδότηση της UNIRENT επαναλήφθηκε.

Τον Δεκέμβρη του 2002, οι μεταχρονολογημένες επιταγές της UNIRENT αναγγέλθηκαν ως ακάλυπτες και η ΑΤΕ Leasing, μετά από αυτό ΜΗΝΥΣΕ τους υπεύθυνους της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και τον υπογράφοντα τις επιταγές αυτές, που ήταν ο Οικονομικός Διευθυντής της UNIRENT, κ. Χριστοδούλου.

Ο κ. Κουτσοχάνος έχει, στο μεταξύ, σπεύσει να αποχωρήσει από την UNIRENT, μετά την ?επιτυχημένη κίνησή του, αφήνοντας βέβαια «παρακαταθήκη» τις μεταχρονολογημένες επιταγές, οι οποίες, όπως αναφέρθηκε, ξεμπλόκαραν την χρηματοδότηση της εταιρείας.

Αναλαμβάνοντας τη Διοίκηση τη ΑΤΕ, ο κ. Μηλιάκος και διακηρύσσοντας πως θ ασκήσει πολιτική «.. για την εξυγίανση της ΑΤΕ και των Εταιρειών του Ομίλου της ?», αρχίζει να τοποθετεί στις διοικήσεις των θυγατρικών εταιρειών, νέους ανθρώπους «? αξιόλογους και δοκιμασμένους στην αγορά?», στη θέση των διεφθαρμένων «πράσινων τρωκτικών ?», όπως διατυμπανίζει, της προηγούμενης κατάστασης.

Στη θέση λοιπόν του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΤΕ Leasing, το Διοικητικό Συμβούλιό της, στο οποίο είναι Πρόεδρος ο κ. Μηλιάκος, επιλέγει και τοποθετεί τον «? αξιόλογο και δοκιμασμένο?» κ. Κουτσοχάνο!!!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στη συνέχεια το παζλ συμπληρώνεται με την τοποθέτηση στη θέση Διευθυντή της ΑΤΕRENT, (θυγατρική της εταιρείας ΑΤΕ Leasing) ενός άλλου «? αξιόλογου και δοκιμασμένου?», του κ. Χριστοδούδου!!

Πρόκειται για τον ίδιο τον υπογράφοντα τις ακάλυπτες επιταγές της UNIRENT, οι οποίες προσκομίστηκαν στην ΑΤΕ Leasing, επί ηγεσίας του κ. Κουτσοχάνου, τον πρώην οικονομικό διευθυντή, δηλαδή, της UNIRENT, τον οποίο η ΑΤΕ Leasing έχει μηνύσει γι αυτές τις επιταγές και ο οποίος φιγουράρει στην black list του ΤΕΙΡΕΣΙΑ, ως εκδότης ακάλυπτων επιταγών, συνολικού ποσού 1.170.000 Ευρώ!!!

Και το χειρότερο: Λίγο πριν την τοποθέτηση του στην ATERENT σε θέση Διευθυντή, ο κ. Χριστοδούλου δικάζεται στο 6ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας (31.05.2005) μετά από έγκληση της ΑΤΕ leasing και καταδικάζεται σε 3 χρόνια φυλάκιση, ως εκδότης ακάλυπτων επιταγών προς την ίδια την εταιρεία, η οποία λίγο καιρό αργότερα τον ? τοποθέτησε Διευθυντή!!!

Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:

1. Είναι εξυγιαντικές αυτού του είδους οι ενέργειες του Διοικητή της ΑΤΕ και Προέδρου της ΑΤΕ Leasing, κ. Μηλιάκου;

2. Πως κρίνετε εσείς, ως πολιτικοί του προϊστάμενοι, την παραβίαση κάθε δεοντολογίας, ηθικής και νομικής, στην παραπάνω περίπτωση, από τον εν λόγω Διοικητή της ΑΤΕ;

3. Θεωρείτε πως μετά από τέτοιες ενέργειες ο κ. Μηλιάκος μπορεί να παραμείνει στη θέση του;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Ανδρέας Μακρυπίδης

Δημήτρης Κουσελάς

Ροδούλα Ζήση

Χρήστος Πρωτόπαπας

Γρηγόρης Νιώτης

Γιώργος Ανωμερίτης