Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ Σοβαρά προβλήματα συνεχίζουν να προκαλούν στο Προσωπικό και στην ομαλή λειτουργία της Αγροτικής Τράπεζας, οι απροκάλυπτες και παράνομες παρεμβάσεις του Διοικητού κ. Μηλιάκου.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 13/4/2005
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Κοινή Ερώτηση

Προς την Βουλή των Ελλήνων
Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου
Αρ. πρωτ. Βουλής: 9798
Ημερ. Κατάθεσης: 13-04-05

ΑΘΗΝΑ, 13/4/2005

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: α) τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών
         β) τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Σοβαρά προβλήματα συνεχίζουν να προκαλούν στο Προσωπικό και στην ομαλή λειτουργία της Αγροτικής Τράπεζας, οι απροκάλυπτες και παράνομες παρεμβάσεις του Διοικητού κ. Μηλιάκου.

Πρόσφατα ο κ.Διοικητής αποφάσισε αυθαίρετα να παραβιάσει το αξιοκρατικό σύστημα τοποθετήσεων το οποίο ίσχυε από το 1997 με συλλογική σύμβαση Διοίκησης – εργαζομένων, και το οποίο και ο ίδιος για ένα χρόνο εφήρμοζε.

Έτσι με διάφορα αστήρικτα επιχειρήματα προχώρησε σε μία σειρά κομματικών και σκανδαλωδώς αναξιοκρατικών τοποθετήσεων διευθυντών σε μεγάλα περιφερειακά καταστήματα της Τράπεζας, όπως καταγγέλλει και ο Σύλλογος εργαζομένων της ΑΤΕ.

Οι δραστηριότητες του κ. Μηλιάκου φθάνουν ήδη στον εισαγγελέα μετά από μήνυση του Συλλόγου Εργαζομένων. Όπως και ήδη σημειώνουμε ότι έχει κατατεθεί μήνυση κατά της ΑΤΕ, από δημόσια αρχή και συγκεκριμένα το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για κατάφορη παραβίαση του Νόμου για την υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων (υπόθεση ΑΤΕ Ηρακλείου Κρήτης).

Επειδή η ΑΤΕ είναι τράπεζα ελεγχόμενη από το Δημόσιο και οι ενέργειες του κ. Μηλιάκου δεν μπορεί να μην απασχολούν τα αρμόδια Υπουργεία:

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Τι πρόκειται να κάνουν για να υποχρεώσουν τον κ. Μηλιάκο να σεβαστεί τις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΑΤΕ;

2. Πώς θα προστατεύσουν την Τράπεζα και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει για τους Έλληνες αγρότες, από την υποβάθμιση στην οποία την οδηγεί ο κομματικός διχασμός του προσωπικού που επιχειρεί ο κ. Μηλιάκος;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Χρήστος Πρωτόπαπας

Δημήτρης Κουσελάς

Αθανασία Μερεντίτη