Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ Προαστιακός σιδηρόδρομος Καλαμάτας-ΤΕΙ- Διαβολιτσίου Ν. Μεσσηνίας .
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 14/4/2005
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Αναφορά

Δημήτρης ΚΟΥΣΕΛΑΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΠΑ.ΣΟ.Κ.
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Μεσσηνίας
Πολιτ. Γραφείο: Μητροπόλεως 1, 105 57 Αθήνα.
Αρ. πρωτ. Βουλής: 5450
Ημερ. Καταχώρησης:14-04-05

Αθήνα, 12 Απριλίου 2005

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών

Θέμα: Προαστιακός σιδηρόδρομος Καλαμάτας-ΤΕΙ- Διαβολιτσίου Ν. Μεσσηνίας .

Σας διαβιβάζω αντίγραφο επιστολής του Συλλόγου των Φίλων του Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας, η οποία μου κοινοποιήθηκε και παρακαλώ να λάβετε υπ’ όψιν τα αναφερόμενα σε αυτήν αιτήματα.

Πρέπει να επισημάνω ότι για την πληρέστερη λειτουργία των ΤΕΙ Καλαμάτας απαραίτητη είναι η αναμόρφωση της λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμάτας- ΤΕΙ -Διαβολιτσίου (Πύκνωση δρομολογίων, τροποποίηση συστήματος έκδοσης εισιτηρίων, καθιέρωση στάσης στο νέο Νοσοκομείο της Καλαμάτας).

Για την ολοκλήρωση του προαστιακού συστήματος, απαραίτητη επίσης κρίνεται η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Μεσσήνης, καθώς και η αναπροσαρμογή του πλέγματος δρομολογίων από και προς Διαβολίτσι.

Τέλος, απαιτούνται απογευματινά δρομολόγια από και προς Κυπαρισσία, καθώς και επέκταση των δυο δρομολογίων Intercity Πειραιά- Πάτρας-Κυπαρισσίας μέχρι την Καλαμάτα.

Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει άμεση μέριμνα για την ικανοποίηση των ανωτέρω αιτημάτων, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση αφ’ ενός των σπουδαστών των ΤΕΙ, αφ’ ετέρου των κατοίκων του Νομού, αλλά και για την ανάκτηση της αξιοπιστίας του σιδηροδρόμου ως σύγχρονου και αποτελεσματικού μεταφορικού μέσου στο Νομό μας.

                                                                                    Ο βουλευτής

                                                                                       Δημήτρης Κουσελάς