Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ Πρωτοφανή και απαράδεκτα γεγονότα συνέβησαν το Σάββατο 22-1-2005 στο Ηράκλειο Κρήτης, με αφορμή προγραμματισμένη Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΑΤΕ.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 31/1/2005
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Κοινή Ερώτηση

Προς την Βουλή των Ελλήνων
Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέχγου

ΑΘΗΝΑ, 31-1-05

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους α/ Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών
                 β/ Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Πρωτοφανή και απαράδεκτα γεγονότα συνέβησαν το Σάββατο 22-1-2005 στο Ηράκλειο Κρήτης, με αφορμή προγραμματισμένη Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΑΤΕ.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου διαπίστωσαν ότι οι εργαζόμενοι δούλευαν κλειδωμένοι (!!!) στα 2 καταστήματα της ΑΤΕ και αντιμετώπισαν μάλιστα και την απαγόρευση εισόδου τους με ευθύνη των προσφάτως τοποθετημένων Διευθυντών (και στελεχών της ΔΑΚΕ). Απαγόρευση εισόδου που κατά προκλητικό τρόπο επεκτάθηκε και σε κλιμάκιο της τοπικής Επιθεώρησης Εργασίας, που εκλήθη από το Σύλλογο και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Χρειάστηκε να παρέμβει μάλιστα περιπολικό της Αστυνομίας (!!!) προκειμένου να επιτραπεί στην Επιθεώρηση Εργασίας να διεξάγει τον νόμιμο έλεγχο.

Ο έλεγχος αυτός κατέδειξε ότι υπήρξε ΠΑΡΑΝΟΜΗ απασχόληση των εργαζομένων μια και δεν είχε δοθεί η άδεια για υπερωρίες από την επιθεώρηση εργασίας.

Επειδή:

→ Οι ενέργειες αυτές κατά δήλωση των ιδίων των Διευθυντών υπαγορεύθηκαν από την Διοίκηση της Τράπεζας.

→ Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση στοιχειωδών συνδικαλιστικών ελευθεριών, και παρακώλυση άσκησης του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του συνδικαλισμού.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Α/ Πως θα αντιμετωπίσουν τις συνεχιζόμενες απαράδεκτες αυθαιρεσίες και αντεργατικές ενέργειες του διορισθέντος από την κυβέρνηση Διοικητού της ΑΤΕ κ. Μηλιάκου;

Β/ Θα δώσουν εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για να εφαρμόσουν τους Νόμους και να προστατεύσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων;

Ο Ερωτώντες Βουλευτής

Πρωτόπαπας Χρήστος

Κουσελάς Δημήτριος