Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ Σιδηροδρομικό Δίκτυο Πελοποννήσου – Διακοπή δρομολογίων λεωφορείων.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 31/10/2006
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Κοινή Ερώτηση

Αριθ. Πρωτ.: 651
Ημερομηνία Κατάθεσης: 31.10.06

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό: Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη.

 

Θέμα: Σιδηροδρομικό Δίκτυο Πελοποννήσου – Διακοπή δρομολογίων λεωφορείων.

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Με έγγραφο του ΟΣΕ της 23/10/2006 και χαρακτηρισμό ως «εξαιρετικά επείγον» ανακοινώθηκε ότι μετά από δύο (2) μέρες δηλ. στις 25/10/2006 διακόπτονται τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΣΕ στη γραμμή Κόρινθος - Άργος/Ναύπλιο - Καλαμάτα.

 

Η απόφαση αυτή της Διοίκησης έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση τόσο στους εργαζόμενους του ΟΣΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (που εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση), όσο και στο επιβατικό κοινό.

 

Στο έγγραφο δεν αναφέρεται ούτε καν η ημερομηνία μέχρι την οποία δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων, ούτε βεβαίως πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στη γραμμή ώστε να εξυπηρετηθεί με τραίνα το επιβατικό κοινό. Ταυτόχρονα, πρέπει να γνωρίζετε ότι παρά τις αντίθετες εισηγήσεις του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, τα δρομολόγια των λεωφορείων εκτελούνταν στις ίδιες ώρες με τα δρομολόγια των τραίνων, γεγονός που δημιουργούσε παραπέρα δυσλειτουργίες στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Είναι βέβαιο ότι με την παραπάνω απόφαση του ΟΣΕ ακόμα και αυτοί οι λίγοι επιβάτες που συνέχιζαν να παραμένουν πιστοί στο σιδηρόδρομο θα τον εγκαταλείψουν και θα στραφούν προς άλλες κατευθύνσεις.

 

Τα ερωτήματα γίνονται ακόμη σοβαρότερα όταν εσείς ο ίδιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων (4/11/2004) δεσμευτήκατε ότι «το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2006»

 

Ερωτάται ο κ.Υπουργός:

    • Για ποιο λόγο διακόπηκαν τα δρομολόγια λεωφορείων του ΟΣΕ μόλις δύο μήνες πριν, σύμφωνα με τη δέσμευσή σας, ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός της γραμμής

    • Επειδή υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι το έργο του εκσυγχρονισμού θα παραταθεί πολύ πέραν του τέλους του 2006, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τον πραγματικό χρόνο ολοκλήρωσης, για τις αιτίες που οδήγησαν σε παράταση των εργασιών, καθώς και για τις πιθανές ευθύνες που έχουν επιμεριστεί σε αρμόδιους

 

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕ

ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

 

ΚΑΤΣΙΛΙΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

 

ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΩΡΕΜΗΣ ΤΑΣΟΣ