Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ Ένταση φαινομένων αυταρχισμού κατά των συνδικαλιστών
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17/2/2006
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Κοινή Ερώτηση

Αριθ. Πρωτ.: 7848
Ημερομηνία Κατάθεσης: 17.2.06

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης

Θέμα: Ένταση φαινομένων αυταρχισμού κατά των συνδικαλιστών

Απαράδεκτη και προκλητική ήταν για μία ακόμη φορά, η συμπεριφορά των ΜΑΤ απέναντι στο Προεδρείο και τους συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ.

Κατ’ αρχήν ο επικεφαλής αξιωματικός αποφάσισε να μην επιτρέψει την είσοδο αντιπροσωπείας της ΟΤΟΕ στο Κεντρικό Κατάστημα της Αγροτικής στην Πανεπιστημίου, και εν συνεχεία έδωσε εντολή για την βίαιη απώθηση των απεργών μεταξύ των οποίων και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Τραπεζικών Συνταξιούχων.

Σημειωτέον ότι ο ίδιος αξιωματικός αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του ακόμη και σε Βουλευτή κόμματος της αντιπολίτευσης.

Δημιουργείται σαφώς η εικόνα μίας Κυβέρνησης η οποία επιχειρεί με αυταρχισμό και μέτρα καταστολής να εμποδίσει την κλιμάκωση του αγώνα εργαζομένων, ο οποίος έχει ως κύριο στόχο την υπεράσπιση του βασικού δημοκρατικού θεσμού της Συλλογικής διαπραγμάτευσης και διαβούλευσης.

Αποκαλύπτεται περίτρανα ότι ο ηθικός αυτουργός στην κρίση μεταξύ ΟΤΟΕ – Τραπεζών είναι η ίδια η Κυβέρνηση, που τώρα αναγκάζεται με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς να στηρίζει την απαράδεκτη επιλογή της.

Για τους λόγους αυτούς:

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1) Για ποιο λόγο οι δυνάμεις καταστολής δεν επέτρεψαν να εισέλθει στο Κεντρικό της ΑΤΕ αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ και αντίθετα οδήγησαν στα σημερινά επεισόδια;

2) Με ποιο δικαίωμα ο επικεφαλής αξιωματικός αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του και μάλιστα σε μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου;

3) Θα συνεχιστούν οι αδικαιολόγητες επιθέσεις κατά απεργών

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Χρήστος Πρωτόπαπας

Δημήτρης Κουσελάς