Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ Αδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από θερμοηλεκτρικό λιγνιτικό εργοστάσιο στην περιοχή του Ακριτοχωρίου Ν. Μεσσηνίας.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 13/1/2006
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Ερώτηση

 Αρ. πρωτ. Βουλής: 6410
Ημερ. Κατάθεσης:
13-01-06

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργο Αλογοσκούφη

ΘΕΜΑ : Η Εθνική Τράπεζα αγνοεί την τοπική Κοινωνία και κλείνει Το Κατάστημα της Ανδρίτσαινας

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Ανδρίτσαινας και της ευρύτερης περιοχής η απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το Κατάστημα της Ανδρίτσαινας που εξυπηρετεί τους Δήμους Ανδρίτσαινας�Φιγαλείας- Αλιφείρας και Είρας, το μοναδικό που υπάρχει σε αυτή την ορεινή περιοχή της Ολυμπίας .

Η Εθνική Τράπεζα προχωράει στην απόφαση αυτή με στενή οικονομίστικη λογική και με βάση τις γενικότερες κυβερνητικές κατευθύνσεις, αγνοεί τα κοινωνικά δεδομένα της περιοχής, κάτι που δε διανοήθηκε να κάνει καμία μέχρι σήμερα Κυβέρνηση στα 40 χρόνια που λειτουργεί το συγκεκριμένο Κατάστημα.

Απογοήτευση και πικρία δημιούργησε στους φορείς της περιοχής η απαξιωτική στάση ανώτερου στελέχους της Εθνικής που συναντήθηκε μαζί τους και δε δέχθηκε κανένα από τα επιχειρήματά τους, υποτιμώντας ακόμη και τις επιπτώσεις που θα έχουν για την Εθνική τράπεζα οι αντιδράσεις των απανταχού Ανδριτσάνων.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Προτίθεται να προβεί σε κάποια ενέργεια, με δεδομένο ότι η Εθνική Τράπεζα είναι δημοσίου συμφέροντος, ώστε να αλλάξει την απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής για το κατάστημα της Ανδρίτσαινας και να προασπίσει, έτσι, τα συμφέροντα των κατοίκων τις ευρύτερης περιοχής

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Γιάννης Κουτσούκος

Δημήτρης Κουσελάς