Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ «Φάμπρικα προσλήψεων “γαλάζιων” παιδιών, με “χρυσούς” μισθούς, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο»
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 20/6/2007
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Κοινή Ερώτηση

Αριθ. Πρωτ.: 9493/770
Ημερομηνία Κατάθεσης: 20.06.07

ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΚΕ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Φάμπρικα προσλήψεων “γαλάζιων” παιδιών, με “χρυσούς” μισθούς, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο»

Εικόνα απαξίωσης παρουσιάζει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Τ.Τ.), που οδηγεί σε καταστροφικές συνέπειες για την Τράπεζα των μικρών και μεσαίων καταθετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», στο φύλλο της 5ης Ιουνίου 2007, γίνονται αθρόες προσλήψεις «γαλάζιων παιδιών», που ξεπερνούν τις 800, μέσω των εταιρειών «Μέλλον», «Νικολακόπουλος» και «ΙΝΤ Κωνσταντινίδης» .

Από την πλευρά της Διοίκησης φαίνεται ότι, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η πώληση μεγάλου πακέτου μετοχών και το Δημόσιο θα κατέχει ποσοστό κάτω του 50%, το Τ.Τ. θα εξαιρεθεί από τις διαδικασίες προσλήψεων του ΑΣΕΠ, και όλα τα παραπάνω στελέχη θα μονιμοποιηθούν άμεσα. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ενώ οι Διοικούντες έχουν την δυνατότητα να προσλάβουν υπαλλήλους με προκηρύξεις μέσω του ΑΣΕΠ, δεν τις προχωρούν.

Σύμφωνα πάντα με το παραπάνω δημοσίευμα, με την διαδικασία της «ενοικίασης» εργαζομένων από τις παραπάνω εταιρείες, προσλαμβάνονται απόφοιτοι ΙΕΚ ή Λυκείου που κοστίζουν στο Τ.Τ. 7500, 8000 και 9000 Ευρώ το μήνα(!!!), ενώ είναι γνωστό ότι έχουν παραμεριστεί άξια στελέχη με αυξημένα προσόντα, εμπειρία και ανώτατες σπουδές.

Όλα τα παραπάνω είναι σε γνώση του Προέδρου του Τ.Τ., ο οποίος, ως Πόντιος Πιλάτος, «νίπτει τας χείρας του», λέγοντας ότι το εν λόγω θέμα είναι αρμοδιότητα των δύο Αντιπροέδρων. Σαν να παραδέχεται, δηλαδή, ότι λειτουργούν αυτόνομα, έχοντας ο καθένας το δικό του «βιλαέτι».

Βεβαίως, οι δύο Αντιπρόεδροι είναι κομματικά και συνδικαλιστικά στελέχη της Ν.Δ., που διατηρούν ιδιαίτερες σχέσεις με την οικογένεια Καραμανλή και τον Διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού.

Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που έχει λήξει η θητεία των προϊσταμένων από τις 31.12.2006 και μέχρι σήμερα δεν έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις ευθύνης για νέες κρίσεις, όπως προβλέπει ο κανονισμός του προσωπικού του Τ.Τ..

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε και παρακαλούμε να κατατεθούν στη Βουλή τα αιτούμενα έγγραφα και στοιχεία:

  • Πότε και τι μέτρα θα λάβετε ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αυτού του σημαντικού για την εθνική οικονομία Τραπεζικού Οργανισμού;

  • Πόσες προκηρύξεις για την πρόσληψη προσωπικού στο Τ.Τ., μέσω ΑΣΕΠ, ολοκληρώθηκαν από το 2004 έως σήμερα και πόσοι υπάλληλοι έχουν προσληφθεί;

  • Με ποια διαδικασία προσλαμβάνονται στο Τ.Τ. οι «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι για τους οποίους γίνεται λόγος στο δημοσίευμα;

  • Βάσει ποιών αποδεικτικών στοιχείων αποζημιώνει τις προαναφερόμενες εταιρίες το Τ.Τ., για τις υπηρεσίες «ενοικίασης» εργαζομένων;

  • Ποιο είναι το κόστος ανά «ενοικιαζόμενο» εργαζόμενο για το Τ.Τ. και ποια η τελική αμοιβή του από την εταιρία που τον διαθέτει στο Τ.Τ.;

  • Να κατατεθεί στη Βουλή κάθε σχετικό έγγραφο με τη διαδικασία επιλογής και πρόσληψης «ενοικιαζομένων» εργαζομένων, καθώς και οι εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων της Τράπεζας.

  • Να κατατεθούν στη Βουλή οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στο Τ.Τ. που έχουν διατεθεί μέσω των εταιρειών «Μέλλον», «Νικολακόπουλος» και «ΙΝΤ Κωνσταντινίδης».

  • Να κατατεθούν στη Βουλή για καθένα από τους παραπάνω εργαζόμενους το παρουσιολόγιο, το ωράριο εργασίας και οι οργανικές μονάδες στις οποίες υπηρετούν.

  • Πότε θα προκηρυχθούν οι θέσεις ευθύνης στο Τ.Τ.;

Οι ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές

Ανδρέας Μακρυπίδης

Μιχάλης Καρχιμάκης

Γρηγόρης Νιώτης

Γιώργος Ανωμερίτης

Δημήτρης Κουσελάς