Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ Αναστολή λειτουργίας Υποπρακτορείου ΔΕΗ στην Πύλο Μεσσηνίας
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17/10/2008
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Ερώτηση

Αριθμ. Πρωτοκόλλου :8395

Ημερομηνία Κατάθεσης :17.10.2008
 
ΕΡΩΤΗΣΗ
 
ΘΕΜΑ: Αναστολή λειτουργίας Υποπρακτορείου ΔΕΗ στην Πύλο Μεσσηνίας
 
Κύριε Υπουργέ
 
Η απόφαση της ΔΕΗ να προβεί στην ανάκληση της λειτουργίας του Υποπρακτορείου της στην Πύλο του Νομού Μεσσηνίας, έχει δημιουργήσει καθολική αναστάτωση στους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, που θα αναγκαστούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους στις τράπεζες και τα ταχυδρομεία και να μετακινούνται στην Καλαμάτα και τα Φιλιατρά για τις υπόλοιπες υπηρεσίες της ΔΕΗ.
 
Χθές το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής με τους δημόσιους φορείς τις πόλης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το εν λόγω Υποπρακτορείο, και το κατέλαβαν συμβολικά για λίγη ώρα.
 
Με την υπ΄ αριθ. 117/26-05-2008 Αναφορά μου ζήτησα να παρέμβετε στην Διοίκηση της ΔΕΗ ώστε, να αποτραπεί το κλείσιμο του ανωτέρω Υποπρακτορείου που εδώ και δεκαετίες εξυπηρετεί τους κατοίκους, όχι μόνο της πόλης της Πύλου αλλά και των όμορων Δήμων (Δήμος Μεθώνης, Χιλιοχωρίων, Βουφράδος, Παπαφλέσσα καθώς και των Τοπικών Διαμερισμάτων Κορυφασίου, Ρωμανού, Πετροχωρίου, του Δήμου Νέστορος και του τοπικού διαμερίσματος Τραγάνας του Δήμου Γαργαλιάνων).
 
Το πρόβλημα επιτείνεται ακόμα περισσότερο καθώς οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις Πύλου-Καλαμάτας (65 χιλιόμετρα) και Πύλου Φιλιατρών (45 χιλιόμετρα) δεν εξασφαλίζουν την ομαλή εξυπηρέτηση του συνόλου των κατοίκων της περιοχής.
 
Αν λάβει δε κανείς υπ΄ όψη ότι, η πλειοψηφία των κατοίκων που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο Υποπρακτορείο είναι αγρότες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα και μεθόδους αλληλογραφίας και εξυπηρέτησης, θα μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα την έντονη διαμαρτυρία τους.
 
Προκειμένου να αποτραπούν περαιτέρω κινητοποιήσεις των συνδρομητών της ΔΕΗ και να ομαλοποιηθεί η δημιουργηθείσα έκκρυθμη κατάσταση
 
Ερωτάται οι κ. Υπουργός :
 
- Προτίθεται να παρέμβει στη Διοίκηση της ΔΕΗ ώστε να αποτραπεί η ανάκληση λειτουργίας του Υποπρακτορείου της στην Πύλο Μεσσηνίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδρομητών της περιοχής;
 
Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2008
 
Ο βουλευτής
 
Δημήτρης Κουσελάς