Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ Απόπειρα κατασκευής ανύπαρκτης Γενικής Συνέλευσης του ΟΤΕ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 18/4/2007
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Ερώτηση

Αριθ. Πρωτ.: 6948/531
Ημερομηνία Κατάθεσης: 18.04.07

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
- ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
- ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Κύριοι Υπουργοί,

Την 3η Απριλίου 2007, μετά από δύο αναβολές, επεχειρήθη η διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΟΤΕ σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Μετά την έναρξή της η Γ.Σ. διεκόπη με απόφαση του προεδρεύοντος κ. Βουρλούμη για δύο ώρες, αλλά ουδέποτε άρχισε ξανά στον χώρο που ξεκίνησε, ούτε ανακοινώθηκε στους παριστάμενους μετόχους η αλλαγή χώρου διεξαγωγής της. Παρά ταύτα, το απόγευμα εξεδόθη ανακοίνωση του ΟΤΕ, σύμφωνα με την οποία πραγματοποιήθηκε δήθεν η Γ.Σ. και δήθεν έλαβε και συγκεκριμένες αποφάσεις που αφορούν μάλιστα, μεταξύ άλλων, κρίσιμες τροποποιήσεις του Καταστατικού του Οργανισμού, ορισμένες των οποίων πλήττουν δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και την παροχή αδικαιολόγητων «μπόνους», υπό μορφή ειδικών μετοχών, στην διοίκηση και στελέχη του ΟΤΕ, που ήδη αμείβονται ιδιαίτερα πλουσιοπάροχα.

Η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε πλήττει βαρύτατα το κύρος και την σοβαρότητα του ΟΤΕ. Οι αποφάσεις που δήθεν ελήφθησαν, αλλά και ο τρόπος ο οποίος ακολουθήθηκε, προφανώς κατά κυβερνητική υπαγόρευση, αποσκοπούν αφενός στο προσωπικό οικονομικό όφελος της διοίκησης και αφετέρου στην διευκόλυνση εκχώρησης του ΟΤΕ σε ξένα συμφέροντα. Ο ΟΤΕ είναι το θύμα της έλλειψης πολιτικής στις τηλεπικοινωνίες και της εισπρακτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Εν όψει αυτών των απαράδεκτων και πρωτοφανών μεθοδεύσεων

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

    • Τι ώρα ξεκίνησε, σε ποιο συγκεκριμένο χώρο του ξενοδοχείου, τι ώρα διεκόπη και για πόσο χρόνο η έκτακτη Γ.Σ. του ΟΤΕ της 3-4-2007;

    • Ποιοι μέτοχοι και με πόσες μετοχές ο καθένας ήσαν παρόντες κατά την έναρξη της Γ.Σ.; (Να κατατεθεί κατάλογος).

    • Τι ώρα υποτίθεται ότι άρχισε ξανά η Γ.Σ. και σε ποιο συγκεκριμένο χώρο του ξενοδοχείου;

    • Ποιοι μέτοχοι και με πόσες μετοχές ο καθένας ήσαν παρόντες κατά την επανέναρξη; (Να κατατεθεί κατάλογος).

    • Γιατί δεν ενημερώθηκαν όλοι οι μέτοχοι για την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της Γ.Σ., με αποτέλεσμα η Γ.Σ. να είναι νομικά ανυπόστατη;

Να κατατεθεί στη Βουλή αντίγραφο του Πρακτικού της Γ.Σ., καθώς και όλες οι Προσκλήσεις - Ανακοινώσεις που αφορούν αυτή την έκτακτη Γ.Σ. του ΟΤΕ, για όλες τις ημερομηνίες που είχε προγραμματιστεί η διεξαγωγή της.

Οι Βουλευτές:

ΡΟΒΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΣΩ

ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΤΣΙΟΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΧΩΡΕΜΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΜΟΥΣΙΩΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΑΪΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ