Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ Αιτήματα πυρόπληκτων ελαιοπαραγωγών των Δημοτικών Διαμερισμάτων Σιάμου, Καλυβιων, Μερόπης, Κατσαρού και Πεύκου του Δήμου Οιχαλίας Ν. Μεσσηνίας
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 10/11/2008
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Αναφορά
Αριθμ. Πρωτοκόλλου :1058/10-11-2008
Ημερομηνία Κατάθεσης :.10.11..2008
 
ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ : - Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 
Θέμα: Αιτήματα πυρόπληκτων ελαιοπαραγωγών των Δημοτικών Διαμερισμάτων Σιάμου, Καλυβιων, Μερόπης, Κατσαρού και Πεύκου του Δήμου Οιχαλίας Ν. Μεσσηνίας.

Σας διαβιβάζω αντίγραφο ψηφίσματος της Επιτροπής Πληγέντων Πυροπλήκτων Ελαιοπαραγωγών των Δ.Δ. Σιάμου, Καλυβιών, Μερόπης, Κατσαρού και Πεύκου Δήμου Οιχαλίας Ν. Μεσσηνίας και τα σε αυτό συνημμένα. Σε αυτό εκτίθενται τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν από τις πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού και τα αιτήματά τους να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του κ. Υπουργού απέναντί τους για πλήρη αποζημίωση των καταστροφών που υπέστησαν και των εξόδων στα οποία υπεβλήθησαν.

 
Παρακαλώ να μεριμνήσετε για την ικανοποίηση των εύλογων αιτημάτων των πληγέντων ελαιοπαραγωγών για πλήρη αποζημίωση της πραγματικής απώλειας παραγωγής, που είναι σημαντικά υψηλότερη από την εκτιμηθείσα από τον ΕΛΓΑ, όσο και του φυτικού κεφαλαίου, ανάλογα με την πραγματική ποιότητα και κατηγορία των κατεστραμμένων ελαιόδεντρων, καθώς και για πλήρη και έγκαιρη κάλυψη των πραγματικών εξόδων ανασύστασης και ενίσχυσης των ελαιόδεντρων, εξόδων στα οποία ήδη υποβάλλονται οι ελαιοπαραγωγοί από το υστέρημά τους, ενώ θα τους αποδοθούν από το Υπουργείο μετά από 3 χρόνια.