Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ Προκήρυξη σκανδαλώδους διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου, ύψους 200.000 ευρώ το χρόνο, από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 13/11/2008
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Επίκαιρη Ερώτηση

Αριθμ. Πρωτοκόλλου :9861
Ημερομηνία Κατάθεσης :13.11.2008

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
 
Προς τον κ. Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών
 
Θέμα: «Προκήρυξη σκανδαλώδους διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου, ύψους 200.000 ευρώ το χρόνο, από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ»

Η πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ και η τακτική του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών να αποδιοργανώνουν, να απαξιώνουν, να φορτώνουν με ελλείμματα , να υπονομεύουν και τελικά να διαλύουν Δημόσιους Οργανισμούς και Επιχειρήσεις (ΟΤΕ, ΟΑ, ΕΛΤΑ), προκειμένου να αποκτήσουν «άλλοθι» για την άνευ όρων εκποίησή τους εφαρμόζεται και στον ΟΣΕ.

Το Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε στις 29-10-08 τη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου παροχής υπηρεσιών , που θα απαντά στα «αυξημένα» παράπονα των επιβατών χρηστών του τρένου, ύψους 200.000 ευρώ για ένα χρόνο(!!!), με αιτιολογία τη δήθεν «αδυναμία προσέλκυσης κατάλληλου προσωπικού από το υπάρχον προσωπικό του ΟΣΕ» και «την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης των αυξανόμενων παραπόνων, τα οποία αναμένεται να ενταθούν περαιτέρω με τις αλλαγές που δρομολογούνται σε δρομολόγια τιμολογιακή πολιτική, κλπ».
 
Κύριε Υπουργέ,
 
και μόνο από την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιήθηκε για τη νομιμοποίηση του σκανδαλώδους αυτού διαγωνισμού, αποδεικνύεται ότι ο δικαιολογημένος από πλευράς επιβατών του ΟΣΕ αυξημένος όγκος παραπόνων, είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας της πολιτικής της Κυβέρνησης στον σιδηρόδρομο.
 
Η Κυβέρνηση της ΝΔ σκόπιμα και συστηματικά με πράξεις, παραλήψεις και επικοινωνιακά τεχνάσματα απαξιώνει τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο.
 
Από τη μια μεριά αναδεικνύετε την οικτρή οικονομική του κατάσταση λοιδορώντας και συκοφαντώντας τους εργαζόμενους και από την άλλη ανέχεστε την σπατάλη των διοικήσεων που εσείς διορίσατε.
 
Από τη μια μεριά ισχυρίζεστε ότι στόχος σας είναι η μείωση των ελλειμμάτων του ΟΣΕ και η εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου και από την άλλη προσλαμβάνετε ιδιωτική εταιρεία έναντι 200.000 ευρώ ετησίως προκειμένου να ιδρύσει γραφείο παραπόνων για τον ΟΣΕ.
 
Επειδή:
 
Την ώρα που η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης συρρικνώνει βάναυσα το εισόδημα των πολιτών , η διορισμένη από εσάς Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκλητικά , ανεύθυνα και γιατί όχι ύποπτα, προχωρά σε διασπάθιση του δημοσίου χρήματος προκηρύσσοντας σκανδαλώδη και αδικαιολόγητο διαγωνισμό ύψους 200.000 ευρώ για ένα χρόνο.
 
Η στελέχωση των υπηρεσιών του ΟΣΕ δεν μπορεί να γίνεται με « δανεισμό» προσωπικού από τρίτους
 
Πέντε χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ αποκαλύπτεται περίτρανα, ότι πραγματικός της στόχος δεν είναι η αναγέννηση του ελληνικού σιδηροδρόμου, αλλά η σκόπιμη και μεθοδευμένη διάλυση και εκποίησή του βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου.
 
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
 
Τι μέτρα προτίθεσθε να πάρετε προκειμένου να σταματήσουν οι σπατάλες του ΟΣΕ και των θυγατρικών τους σε σκανδαλώδεις συμβάσεις και διαγωνισμούς – δώρα σε «ημετέρους»;
 
Θα επικυρώσετε τον εν λόγω διαγωνισμό που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την οικονομική κατάσταση του ΟΣΕ και παραβιάζει τους κανόνες εργασίας και τους κανονισμούς προσωπικού του Οργανισμού;
 
Ποια μέτρα θα λάβετε για να σταματήσουν: α) η απαξίωση του Σιδηροδρόμου και η μείωση του επιβατικού και εμπορικού έργου του ΟΣΕ, β) η παραγωγή σκανδάλων και η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, γ) η μόνιμη απαξία της εμπειρίας της τεχνογνωσίας και της διάθεσης για προσφορά του υπηρετούντος προσωπικού;
 
Υλοποείτε και στον ΟΣΕ την πολιτική που εφαρμόσατε και εφαρμόζετε και στους άλλους Οργανισμούς δημόσιου συμφέροντος προκειμένου να δημιουργήσετε άλλοθι για την εκποίησή του ;
 
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
 
ΤΣΙΟΚΑΣ ΧΑΡΗΣ
 
ΣΚΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 
ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΝΙΑ
 
ΒΕΡΕΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
 
ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
 
ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
 
ΖΩΪΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 
ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
 
ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
 
ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
 
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 
ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
 
ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 
ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΤΣΕΤΙΝ
 
ΝΑΣΙΩΚΑΣ ΕΚΤΟΡΑΣ
 
ΠΕΡΛΕΠΕ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
 
ΡΟΒΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 
ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
 
ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
 
ΧΑΙΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 
ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ
 
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ