Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ Καταγγελία Συλλόγου Εργαζομένων ΑΤΕ.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 10/4/2008
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Κοινή Ερώτηση

Ημερομηνία κατάθεσης Ερωτήσεων 10.4.2008
Αριθμός Πρωτοκόλλου Ερωτήσεων  10183

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Καταγγελία Συλλόγου Εργαζομένων ΑΤΕ.

Κύριοι Υπουργοί,

Σας μεταφέρουμε την καταγγελία και την έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, σχετικά με την πρόσφατη ενέργεια του Διοικητή της, να διακόψει από το δίκτυο της Τράπεζας (INTRANET), τις ενημερωτικές ιστοσελίδες του Σωματείου, καθώς και τις σελίδες των συνδικαλιστικών παρατάξεων, που φιλοξενούνται στον ίδιο κόμβο.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο εργαζομένων της ΑΤΕ, η ενέργεια αυτή είναι άκρως αδικαιολόγητη και αποτελεί παραβίαση των διατάξεων του Νόμου 1264/82, ο οποίος αναφέρεται στην διευκόλυνση από την εργοδοσία της συνδικαλιστικής δραστηριότητας.

Επειδή ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΑΤΕ, ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης για διακοπή της λειτουργίας των ιστοσελίδων του Σωματείου.

Επειδή η ελευθερία και η άσκηση συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους εργασίας αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων.

Eρωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Τι άμεσα μέτρα προτίθεστε να λάβετε, προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση για διακοπή των ενημερωτικών ιστοσελίδων του Σωματείου, η οποία πλήττει την συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων;

Αθήνα, 10-04-08
 Οι Ερωτώντες Βουλευτές