Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ ΙΚΑ Μελιγαλά
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 18/1/2012
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Αναφορά

Αριθμ. Πρωτοκόλλου :1935
Ημερομηνία Κατάθεσης :18.01.2012

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ  ΥΠΟΥΡΓΟ:

-ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

ΘΕΜΑ: ΙΚΑ Μελιγαλά.

Σας διαβιβάζω την από 17-1-2012  επιστολή του Δημάρχου Οιχαλίας και το συνημμένο σε αυτήν ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας, με το οποίο εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία του Δήμου και των δημοτών του για την πρόσφατη Απόφαση του Διοικητή ΙΚΑ περί αναστολής λειτουργίας του ΙΚΑ Μελιγαλά. Ζητείται η ανάκληση αυτής της απόφασης και η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του παραρτήματος ΙΚΑ Μελιγαλά στις Δημοτικές Ενότητες Δωρίου και Είρας.

 

‘Οπως αναφέρεται στα συνημμένα, η αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Μελιγαλά δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στους δημότες πολλών τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι στη σημερινή και δύσκολη συγκυρία θα πρέπει πλέον να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις, ανω των 80-90 χιλιομέτρων, για να εξυπηρετηθούν και με υψηλό κόστος, δεδομένης της έλλειψης συγκοινωνίας. Ακόμα, η εν λόγω περιοχή κηρύχθηκε πρόσφατα σεισμόπληκτη και έχει ανάγκη από τη διατήρηση όλων των υφιστάμενων υπηρεσιών, για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Τέλος, είναι έδρα της ΒΙΠΕ Μελιγαλά και έδρα Καλλικρατικού Δήμου, με υψηλές και συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες εξυπηρέτησης, ενω το ΙΚΑ Μελιγαλά εξυπηρετεί και 50 ιατρούς τόσο του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά, όσο και Περιφερειακών Αγροτικών Ιατρείων.

Παρακαλώ να εξετάσετε το θέμα με τη δέουσα προσοχή και να μεριμνήσετε για την ανάκληση της Υ20/125-21-12-2011 Απόφασης Διοικητή ΙΚΑ, καθόσον η αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Μελιγαλά δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους δημότες και στερεί την ευρύτερη περιοχή από μια απολύτως απαραίτητη υποδομή.»