Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ ‘Αμεση καταβολή των προνοιακών επιδομάτων
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 15/11/2011
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Αναφορά

Αριθμ. Πρωτοκόλλου :676
Ημερομηνία Κατάθεσης :15.11.2011

                                                                 

                                                 ΑΝΑΦΟΡΑ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

- ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

ΘΕΜΑ: ‘Αμεση καταβολή των προνοιακών επιδομάτων.

 

Σας διαβιβάζω την από 10-11-2011 επιστολή του κ. Βαγγέλη Αυγουλά, τακτικού εκπροσώπου στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης, Αντιδημάρχου Δήμου Ιλίου και μέλους της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών. Με την επιστολή του, ο εκλεκτός αυτός συμπολίτης μας διαμαρτύρεται για την 46163/3-11-2011 Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να καταβληθεί μόνο το 40% των προνοιακών επιδομάτων των ΑΜΕΑ για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο εντός του Νοεμβρίου και το υπόλοιπο 60% με νεώτερη απόφαση, όταν πιστωθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο λογαριασμός του Υπουργείου για τους Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους των Δήμων.

 

Επίσης, σας διαβιβάζω το από 8-11-2011 Δελτίο Τύπου  της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), που αναφέρεται στο ίδιο θέμα.

                                                                

Επειδή πρόκειται για μείζον θέμα κοινωνικής ευαισθησίας, που ειδικά στις σημερινές και ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες άπτεται της ίδιας της επιβίωσης των συνανθρώπων μας με αναπηρία, παρακαλώ να λάβετε ιδιαιτέρως υπόψη τα εκτιθέμενα στα συνημμένα και να μεριμνήσετε τάχιστα για την καταβολή και του υπολοίπου των αντίστοιχων επιδομάτων, καθώς και για την ομαλή εκταμίευσή τους εφεξής, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των δικαιούχων δεν έχει άλλους πόρους.   

 

 

Ο  βουλευτής

 

 

                                                                                       Δημήτρης Κουσελάς