Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ Απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς με φωτογραφικές συμβάσεις ύψους 1.300.000€, στο Κέντρο Ελληνικής Γούνας του ΕΟΜΜΕΧ, καταγγέλλουν με ερώτησή τους 40 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προς τον αρμόδιο Υπουργό.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/7/2009
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Κοινή Ερώτηση

Αριθμ. Πρωτοκόλλου : 2413

Ημερομηνία Κατάθεσης :.21.07.2009

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Για τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Κέντρο Ελληνικής Γούνας του ΕΟΜΜΕΧ, το πάρτυ της ασυδοσίας, της αδιαφάνειας, των απευθείας αναθέσεων, των φωτογραφικών συμβάσεων, της σπατάλης και της φαυλότητας δεν έχει τελειωμό.

Στο συγκεκριμένο κέντρο που εποπτεύεται από το Υπουργείο σας, προωθήθηκαν προγράμματα «μαϊμούδες» ύψους 1.300.000€, τα οποία έγιναν με απευθείας αναθέσεις και με φωτογραφικές διακηρύξεις.

Το δε τραγελαφικό και εξωφρενικό που προκαλεί κάθε δοκιμαζόμενο οικονομικά Έλληνα μισθωτό, συνταξιούχο, μικρομεσαίο και γενικά τον κάθε σκεπτόμενο και έντιμο Έλληνα πολίτη, είναι το γεγονός της απευθείας ανάθεσης σύμβασης 270.000€ σε συγκεκριμένη εταιρεία προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά ελέχθη, «να μεταφράσει για λογαριασμό του Κέντρου μερικά κείμενα».

Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για να παραστεί  διερμηνέας σε μερικές εκδηλώσεις σε χρόνο 18 μηνών περίπου, έλαβε το αστρονομικό ποσό των 64.000€ αμοιβή.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν Κύριε Υπουργέ, που έχετε την πολιτική ευθύνη και κόπτεσθε για τη διαφάνεια, και την υποκριτική από πλευράς σας καταπολέμηση της σπατάλης, όταν ξεζουμίζετε τον ελληνικό λαό, ότι το πάρτυ ορισμένων ημετέρων σας συντελείται με την δική σας ανοχή και τη δική σας ευθύνη.

 

Ερωτάστε λοιπόν,

 

      Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα παραπάνω;

      Είστε σε θέση να ασκήσετε τον έλεγχο που απαιτείται προκειμένου να σταματήσει η φαυλότητα και το πάρτυ που έχει στηθεί επ ωφελεία των ημετέρων σας στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου;

      Παρακαλούμε να μας κατατεθεί το σύνολο των συμβάσεων και των δαπανών του Κέντρου Ελληνικής Γούνας, από το 2004 μέχρι και σήμερα.

 

 

Οι Ερωτώντες και Αιτούντες Βουλευτές

 

Μιχάλης Καρχιμάκης

Γρηγόρης Νιώτης

Μάρκος Μπόλαρης

Θεοδώρα Τζάκρη

Γιάννης Δριβελέγκας

Βασίλης Κεγκέρογλου

Χρύσα Αράπογλου

Μανώλης Στρατάκης

Δημήτρης Τσιρώνης

Γιώργος Πεταλωτής

Χρήστος Αηδόνης

Μιχάλης Τιμοσίδης

Γιώργος Ντόλιος

Γιάννης Κουτσούκος

Αλέκος Αθανασιάδης

Γιάννης Βλατής

Βασίλης Τόγιας

Ροδούλα Ζήση

Βαγγέλης Παπαχρήστος

Θάνος Μωραΐτης

Χάρης Τσιόκας

Βασίλης Γερανίδης

Τάσος Σιδηρόπουλος

Γιάννης Αμοιρίδης

Χρήστος Χάϊδος

Σούλα Μερεντίτη

Ηλίας Καρανίκας

Ηλίας Λαμπίρης

Γιάννης Σκουλάς

Τάκης Ρήγας

Νίκος Ζωΐδης

Ελπίδα Τσουρή

Δημήτρης Βαρβαρίγος

Δημήτρης Κουσελάς

Μιχάλης Κατρίνης

Λεωνίδας Γρηγοράκος

Γιάννης Διαμαντίδης

Ανδρέας Μακρυπίδης

Σοφία Γιαννακά

Άντζελα Γκερέκου