Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ Υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ επαγγελματιών, συνταξιούχων ΙΚΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 14/7/2009
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Αναφορά

Αριθμ. Πρωτοκόλλου : 480
Ημερομηνία Κατάθεσης :.14.07.2009

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΠΡΟΣ ΤOΝ  ΥΠΟΥΡΓΟ :

- Aπασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

 

Θέμα:  Υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ επαγγελματιών, συνταξιούχων ΙΚΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων.

 

Σας διαβιβάζω φωτοαντίγραφο επιστολής Ξενοδοχειακής Τουριστικής Επιχείρησης που λειτουργεί στη Μεσσήνη του Νομού Μεσσηνίας, με την οποία οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για την υποχρεωτική ασφάλιση τους στον ΟΑΕΕ, παρόλο που είναι ήδη συνταξιούχοι ΙΚΑ και άλλων ταμείων.

 

Την ίδια διαμαρτυρία εκφράζουν και άλλοι επαγγελματίες μικρών τουριστικών μονάδων που λειτουργούν σε μικρές επαρχιακές, κυρίως αγροτικές περιοχές, οι οποίοι δηλώνουν αδυναμία πρόσθετης οικονομικής επιβάρυνσης σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση πλήττει τις μονάδες αυτές.

 

Είναι γνωστό ότι για μικροεπαγγελματίες συνταξιούχους ασφαλιστικών ταμείων της περιφέρειας που ασκούν άλλες δραστηριότητες, έχει ανασταλεί η υποχρεωτική τους ασφάλιση στον ΟΑΕΕ.

 

Παρακαλώ, λοιπόν, να εξετάσετε με τη δέουσα προσοχή το παραπάνω αίτημα των επιχειρηματιών που λειτουργούν ξενοδοχειακές μονάδες με μικρή δυναμικότητα σε μικρές πόλεις της περιφέρειας, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω επιβάρυνση των μικροξενοδόχων,  σε μια ιδιαίτερα  δυσχερή, για την επιβίωση των μονάδων τους, περίοδο.  

 

   Αθήνα,  9 Ιουλίου  2009    

Ο  βουλευτής

 

 Δημήτρης Κουσελά