Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ Ο ρόλος του Εισαγγελέα Ζορμπά Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην απαξίωση των Ε.Δ. και την ακινησία της αγοράς.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 18/11/2004
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Κοινή Ερώτηση

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ: Ο ρόλος του Εισαγγελέα Ζορμπά Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην απαξίωση των Ε.Δ. και την ακινησία της αγοράς.

Κύριε Υπουργέ,

Ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις είναι υπεύθυνες για:

Τους τομείς οικονομικού προγραμματισμού, σχεδίασης και εκτέλεσης του προϋπολογισμού, της κοστολόγησης, των ειδικών λογαριασμών, των δαπανών, αποδοχών αποζημιώσεων, των νομοθετημάτων οικονομικού και λογιστικού περιεχομένου, της παρακολούθησης την εκτέλεσης των κοινοτικών προγραμμάτων, δανείων και δημοσίου χρέους, της υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων κυρίου και λοιπού υλικού, της αξιολόγησης και κατάρτισης των συμβάσεων των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, της διασφάλισης της ποιότητας του κυρίου και λοιπού υλικού και τον έλεγχο του κόστους αυτού, της έρευνας και ανάπτυξης της αμυντικής τεχνολογίας και της αμυντικής βιομηχανίας, των δημοσίων και διεθνών σχέσεων και συνεργασιών της χώρας στον τομέα των εξοπλισμών και μεριμνά για την εφαρμογή της σχετικής πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Εξ όσων γνωρίζουμε ο σημερινός Γενικός Γραμματέας κ. Ζορμπάς αδυνατεί να απεγκλωβιστεί από τη νοοτροπία του εισαγγελικού λειτουργού.

Βεβαίως είναι δικαίωμα σας Κύριε Υπουργέ να αναθέσετε όχι σε έναν αλλά σε πολλούς εισαγγελείς να ερευνήσουν όσες υποθέσεις θέλετε.

Τι υποκρύπτει λοιπόν η επιλεκτική ανάθεση της έρευνας στον κ. Ζορμπά, ο οποίος ουδόλως ενδιαφέρεται για την εκτέλεση των καθηκόντων του όπως ο Νόμος ορίζει;

Ο ευαίσθητος τομέας της Άμυνας δεν αντέχει άλλο τέτοιου είδους μεταχείριση από ανεύθυνους ανθρώπους. Ήδη οπλικά συστήματα και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν αρχίσει να τίθενται εκτός λειτουργίας με άμεσες δυσμενέστατες επιπτώσεις στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της χώρας. Ο κ. Ζορμπάς επαίρεται ότι θα «καθαρίσει τον κόπρο του Αυγείου», συνεπικουρούμενος από ολιγομελή ομάδα επίορκων στρατιωτικών δικαστών, αξιωματικών και κρυφών συμβούλων (π.χ. Πόταγας) αδιαφορώντας για την εκτέλεση των καθηκόντων του και διαπράττοντας έτσι εγκληματικές πράξεις κατά του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κύριε Υπουργέ,

Αφήσατε τον κ. Ζορμπά με την ομάδα του να «εκτελούν το θεάρεστο έργο τους» ως άλλοι Ροβεσπιέροι και κάποτε θα κριθεί το έργο τους για να πληροφορηθεί ο Ελληνικός λαός πόσο «ηθικοί» και «αδέκαστοι» είναι.

Όμως επιβάλλεται για το καλό των Ενόπλων Δυνάμεων η τοποθέτηση άλλου Γενικού Γραμματέα, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση. Είναι γνωστό στα Γενικά Επιτελεία και στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών ότι ο κ. Ζορμπάς σας αγνοεί επιδεικτικά και μάλιστα επαίρεται λέγοντας ότι «εγώ παίρνω εντολές μόνον από τον Καραμανλή». Γνωρίζουμε ότι ο κος Ζορμπάς σας επεβλήθη από τον κ. Καραμανλή , όμως εσείς είστε υπεύθυνος για την Άμυνα της χώρας. Πιστεύουμε να αντιληφθείτε και να συναισθανθείτε την σοβαρότατη αποστολή σας και να ενεργήσετε άμεσα προς τη σωστή κατεύθυνση. Την κατεύθυνση της αναστροφής της απαξίωσης των Ε.Δ. και της ακινητοποίησης της αγοράς.

Προκειμένου να ενημερωθεί η ΒτΕ και ο Ελληνικός Λαός για το έργο του κ. Ζορμπά παρακαλούμε να κατατεθούν στη Βουλή οποιασδήποτε φύσεως έγγραφα έχει υπογράψει ο κ. Ζορμπάς από της αναλήψεως των καθηκόντων του μέχρι σήμερα.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης-  Άγγελος Μανωλάκης

Βασίλης Οικονόμου - Βασίλης Κεγκέρογλου

Γιώργος Ανωμερίτης-  Μανώλης Στρατάκης

Λεωνίδας Γρηγοράκος - Στέλιος Ματζαπετάκης

Κίμων Κουλούρης-  Βασίλης Τόγιας

Γιάννης Δριβελέγκας-  Δημήτρης Πιπεργιάς

Τόνια Αντωνίου -  Θεόδωρος Κολιοπάνος

Ροδούλα Ζήση-  Βαγγέλης Αργύρης

Νόρα Κατσέλη - Μιχάλης Παντούλιας

Αθανασία Μερεντίτη - Βαγγέλης Παπαχρήστος

Αικατ. Περλεπέ-Σηφουνάκη - Ανδρέας Φούρας

Χρύσα Αράπογλου-  Απόστολος Κατσιφάρας

Ευαγγελία Σχοιναράκη-  Μανώλης Φραγκιαδουλάκης

Τάκης Ρήγας - Δημήτρης Κουσελάς

Απόστολος Φωτιάδης-  Γιάννης Παρασκευάς

Κώστας Σπηλιόπουλος-  Ελπίδα Τσουρή

Γιάννης Μανιάτης-  Μάρκος Μπόλαρης

Γιάννης Τσακλίδης-  Θάνος Μωραΐτης