Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ «Μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου για τους συμβασιούχους του ΟΠΕΠ»
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 5/11/2004
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Κοινή Ερώτηση

Αθήνα, 05 Νοεμβρίου 2004

ΕΡΩΤΗΣΗ & AKE

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ Α) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
                                                 Β) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
                                                      κ. ΠΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ
                                                Γ) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
                                               κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: «Μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου για τους συμβασιούχους του ΟΠΕΠ»

Στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ) που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού εργάζονται, βάση του οργανισμού λειτουργίας του, περίπου 200 συμβασιούχοι. Η πλειονότητα των εργαζομένων έχει προσληφθεί στον οργανισμό κατόπιν προκηρύξεων τον Οκτώβριο του 2001 και το Φεβρουάριο του 2002 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου τριών και τρεισήμισι ετών αντίστοιχα. Το Φεβρουάριο του 2004 το Δ.Σ. του Οργανισμού, με την υπ. αριθμ. 96/02.02.2004, αποφάσισε ομόφωνα ότι – οι τότε 174 – υπάλληλοι του Οργανισμού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ακόμα η μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία του ΟΠΕΠ βασίστηκε στην εντατική εργασία, στην εξειδικευμένη γνώση και στην εμπειρία των εργαζομένων του. Παράλληλα η τετραετής λειτουργία του Οργανισμού, καθιστά τους υπαλλήλους ακόμα πιο έμπειρους και ικανούς να διαχειριστούν το έργο του Οργανισμού στο μέλλον. Παρόλα αυτά αποκλείονται από τα πρόσφατα προεδρικά διατάγματα που εκδόθηκαν για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων προκειμένου να εναρμονισθεί η χώρα μας με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία. H αδικία αυτή δημιουργεί αβεβαιότητα στους εργαζόμενους του ΟΠΕΠ ενώ παράλληλα δυναμιτίζει την εργασιακή ειρήνη και το καλό εργασιακό κλίμα.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

    • Σε ποίες ενέργειες θα προβούν ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος των συμβασιούχων υπαλλήλων στον ΟΠΕΠ και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου;

    • Εγγυάται το υπουργείο Πολιτισμού το εργασιακό μέλλον των εργαζόμενων;

Τέλος ζητάμε να μας κατατεθούν στη Βουλή όλα τα ονόματα των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί στον ΟΠΕΠ από το 2001 μέχρι σήμερα όπως και με ποιες διαδικασίες προσελήφθησαν.

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ