Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ KOINH ΕΡΩΤΗΣΗ 5 Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του Δημήτρη Κουσελά, προς τους Υπουργούς Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας και Οικονομίας και Οικονομικών, για την απόλυση του Δ/ντη και αντιπροέδρου του συλλόγου εργαζομένων τής ΑΤΕ κ. Ν. Λεβέντη
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1/12/2005
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Κοινή Ερώτηση

Αριθ. Πρωτ.:5142
Ημερομηνία Κατάθεσης: 01.12.05

ΕΡΩΤΗΣΗ

προς τους Υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών
και
Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας

 

Ο Διοικητής της Α.Τ.Ε. κος Δ. Μηλιάκος, με εισήγησή του στο Δ.Σ. της Τράπεζας, επέβαλε μια πρωτοφανή Απόφαση στα τραπεζικά χρονικά: Απέλυσε τον κ. Νίκο Λεβέντη, Δ/ντή της Τράπεζας, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου ΣΕΑΤΕ και διακεκριμένο επιστήμονα οικονομολόγο (Διδάκτορα της Οικονομικής Επιστήμης, στέλεχος της Δ/νσης Μελετών και Προγραμματισμού από το 1975), για δήθεν πειθαρχικές του υποθέσεις, οι οποίες ανάγονται σε απόφαση της Δ/νσης κατά Factoring την περίοδο 1997-2000. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Τράπεζας, όπου Δ/ντής της τιμωρείται με ποινή απόλυσης και η πρώτη φορά στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος, που εν ενεργεία συνδικαλιστικό στέλεχος τιμωρείται με τέτοια ποινή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ν. Λεβέντης επί πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος της Τράπεζας και της Δ/νσης Μελετών και Προγραμματισμού της ΑΤΕ, υπήρξε προϊστάμενος του κ. Δ. Μηλιάκου, καθώς και του Υποδιοικητή της κ. Β. Δρούγκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η "εσχάτη των ποινών" επεβλήθη, χωρίς να έχει υπάρξει δικαστική απόφαση, χωρίς να έχει τελεσίδικίσει προηγούμενη και για το ίδιο θέμα ποινή και χωρίς απόφαση του τριτοβάθμιου ΔΠΣ επί προηγούμενης προσφυγής του.

Για όσους έχουμε υπηρετήσει το πιστωτικό και το συνδικαλιστικό κίνημα αισθανόμαστε ότι οι αποφάσεις αυτές, μας γυρίζουν πίσω στα χρόνια της δικτατορίας, αφού η απόλυση από εχθρότητα χωρίς νομική συνδρομή και χωρίς δικαστική απόφαση υπήρξε χαρακτηριστικό στοιχείο εκείνης της περιόδου.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :

    • Γνωρίζουν ότι ο Διοικητής της ΑΤΕ ενεργεί για λόγους προσωπικής εχθρότητας κατά στελεχών της εκθέτοντας την Τράπεζα και παραβιάζοντας κάθε δημοκρατική αρχή δικαίου;

    • Είναι δυνατό ο Διοικητής μιας Τράπεζας να ενεργεί ακόμα ως Γραμματέας του Αγροτικού Τομέα της Ν.Δ. καταπατώντας τις εκ του νόμου ευθύνες του, τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες οι οποίες έχουν κατοχυρωθεί με νόμους και ΣΣΕ.

    • Τι σκοπεύουν να πράξουν για τη σαφέστατη παράβαση καθήκοντος, στην οποία εκ του φανατισμού και της εχθρότητας του προς το πρόσωπο του κ. Ν. Λεβέντη έχει υποπέσει; Θα συνεχίσει η κυβέρνηση να καλύπτει τις τόσες παραβάσεις του επειδή είναι κουμπάρος του Πρωθυπουργού;

 

Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2005

 

Οι βουλευτές

 

Γιώργος Ανωμερίτης, πρώην Διοικητής ΕΚΤΕ

 

Κουσελάς Δημήτρης, πρώην Πρόεδρος ΟΤΟΕ

 

Πρωτόπαπας Χρήστος, πρώην Πρόεδρος ΟΤΟΕ

 

Μακρυπίδης Ανδρέας, πρώην στέλεχος ΑΤΕ

Παπαγεωργίου Αθανάσιος πρώην Υποδιοικητής ΑΤΕ