Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ FLASH, ΣΕ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 19/10/2005
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Ομιλία

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ
 ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ FLASH,
ΣΕ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Κύριε Πρόεδρε,

Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο όταν τίθενται θέματα πολυφωνίας και δημοκρατίας, όταν τίθενται ζητήματα που αφορούν το δικαίωμα στη δουλειά εκατόν εξήντα και πλέον οικογενειών, όταν από την πλευρά υπεύθυνων κοινωνικών φορέων, όπως είναι η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, αλλά και άλλων φορέων και φυσικών προσώπων, όταν υπάρχουν προτάσεις για τη σωτηρία του FLASH, ενός σταθμού που εδώ και δεκαέξι χρόνια διαδραμάτισε ένα κρίσιμο και ουσιαστικό ρόλο στην αντικειμενική ενημέρωση, η Κυβέρνηση να υπεκφεύγει και να αρνείται ουσιαστικά μια κουβέντα που στοχεύει ακριβώς στη σωτηρία ενός τέτοιου σταθμού.

Και μάλιστα, όταν δεν προτείνεται από πουθενά -γιατί, κύριε Υπουργέ, δεν γίνεται καμία πρόταση εδώ- να αναλάβει το κράτος τον FLASH ή να ενσωματωθεί ο FLASH στη ΝΕΤ ή σε οποιοδήποτε άλλο κρατικό ραδιοσταθμό. Γίνεται μία πρόταση, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο και η ελπίδα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι να γίνει αυτό, μέσα από μια σειρά διαδικασιών, πράξη, ώστε να μην επισυμβούν όλα αυτά τα αρνητικά που ήδη επισημάνθηκαν   εάν δεν ψηφιστεί η τροπολογία.

Πιστεύω, λοιπόν, ότι είναι καιρός και η Κυβέρνηση, και η Συμπολίτευση να ανακρούσει πρύμνα σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, να αλλάξει τη στάση της και να αποδεχτεί την πρόταση που γίνεται από την πλευρά και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Συνασπισμού, προκειμένου να σωθεί αυτός ο σταθμός και να εξακολουθήσει να διαδραματίζει το ρόλο που διαδραματίζει στην πολυφωνία και στην αντικειμενική ενημέρωση.

Αν αυτό δεν το πράξετε, σημαίνει ότι πίσω από τη στάση σας κρύβονται άλλες σκοπιμότητες και άλλες συμφωνίες, οι οποίες εν καιρώ βέβαια θα βγουν στην επιφάνεια και στην επικαιρότητα.

Σας ευχαριστώ.