Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ Χαριστικές πράξεις για «ημετέρους» στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 7/10/2005
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Κοινή Ερώτηση

Αριθ. Πρωτ.: 3156
Ημερομηνία Κατάθεσης: 07.10.05

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό  Οικονομίας και  Οικονομικών

Θέμα: Χαριστικές πράξεις για «ημετέρους» στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Ο κ. Ευάγγελος Δημητρακάκης ως τώρα Διευθυντικό στέλεχος της Εθνικής Ασφαλιστικής, πρόκειται ως πληροφορούμεθα να αξιοποιηθεί από την Κυβέρνηση ως Πρόεδρος Αναλογιστικής Αρχής.

Όμως αυτό δεν δικαιολογεί την απόφαση κόστους 90.000 ευρώ με την οποία τον πριμοδότησε η Εθνική Ασφαλιστική.

Κι αυτό γιατί ο κ. Δημητρακάκης στις 31/12/2005 θα αποχωρούσε κανονικά από την εταιρία σύμφωνα με το άρθρο 26 του εσωτερικού κανονισμού της με αποζημίωση 40% σύμφωνα με τον νόμο 2112/20.

Όμως – προφανώς εν όψει της «αξιοποίησής» του – ξαφνικά αποχώρησε με τυπική διαδικασία καταγγελίας της σύμβασής του (δηλαδή απόλυση !!) με 100 % αποζημίωση.

Άρα η εταιρία όχι μόνο διευκολύνει τον κ. Δημητρακάκη, αλλά και τον πριμοδοτεί με 90.000 ευρώ περίπου, διότι με την κανονική ρύθμιση θα έπαιρνε 60.848 ευρώ μικτά, ενώ τώρα θα πάρει ως αποζημίωση 152.121 ευρώ μικτά.

─ Επειδή η Εθνική Ασφαλιστική είναι θυγατρική εταιρία της Εθνικής τράπεζας, της οποίας ως γνωστόν ο Διοικητής υπεδείχθη από τον Υπουργό Οικονομίας.

─ Επειδή είναι προφανές ότι η Εθνική Ασφαλιστική δεν θα έκανε τέτοια ρύθμιση εάν δεν εγνώριζε ότι ο κ. Δημητρακάκης είναι προσκείμενος στον κ. Υπουργό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Γνωρίζει τις ενέργειες της Εθνικής Ασφαλιστικής;

2. Εάν όχι, πως προτίθεται να αντιδράσει ώστε να μη δημιουργείται η αντίληψη, ότι καλύπτει ή προκαλεί τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες;

Θα εγκαλέσει την Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής;

3. Θα επιμείνει στη θέση του για την αξιοποίηση του κ. Δημητρακάκη, μετά τα ως άνω δεδομένα;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Χρήστος Πρωτόπαπας

Δημήτρης Κουσελάς