Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Βουλή

ΘΕΜΑ Λειτουργία ολοήμερων σχολείων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 12/8/2005
ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Κοινή Ερώτηση

Αριθ. Πρωτ.: 1175/248
Ημερομηνία Κατάθεσης: 12.08.05

ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 

ΠΡΟΣ: Την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

 

ΘΕΜΑ: Λειτουργία ολοήμερων σχολείων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας

 

Κυρία Υπουργέ,

 

Τα ολοήμερα σχολεία ήταν ένα χρόνιο αίτημα των εκπαιδευτικών αλλά και μια ανάγκη που δημιουργήθηκε από τις ραγδαίες εξελίξεις που συμβαίνουν στο παγκόσμιο γίγνεσθαι που θέλει τον άντρα και τη γυναίκα στην παραγωγή, προκείμενου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις. Τα προηγούμενα χρόνια ο θεσμός λειτούργησε εξυπηρετώντας 300.000 οικογένειες.

 

 

Η Ν.Δ ως αντιπολίτευση είχε υπονομεύσει το θεσμό. Χαρακτηριστική είναι η προεκλογική δήλωση του κ. K. Καραμανλή που είχε χαρακτηρίσει το Ολοήμερο σχολείο, ως «πάρκινγκ παιδιών».

 

 

Επειδή βασική προεκλογική εξαγγελία του κ. K. Καραμανλή ήταν η αναβάθμιση του Ολοήμερου σχολείου, πράγμα που δε βιώσαμε μετεκλογικά. Το αντίθετο μάλιστα.

 

 

Επειδή ο Πρωθυπουργός της χώρας κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης είπε ότι στο χώρο της παιδείας δημιουργήθηκαν νέα ολοήμερα σχολεία.

 

 

Ερωτάστε κ. Υπουργέ,

 

  • Είναι στις προθέσεις σας η διατήρηση του θεσμού των ολοήμερων σχολείων;

  • Στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας πόσα και ποια νέα ολοήμερα σχολεία δημιουργήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2004-2005 και που;

  • Σε πόσες σχολικές μονάδες λειτούργησαν ολοήμερα σχολεία, ποιος είναι ο αριθμός των μαθητών που παρακολούθησαν τον θεσμό αυτό, και πόσοι εκπαιδευτικοί απασχολήθηκαν ανά έτος στον συγκεκριμένο θεσμό από τότε που αυτός ξεκίνησε; (Να μας κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα).

  • Πόσα και ποια ολοήμερα σχολεία λειτούργησαν το σχολικό έτος 2003-2004;

  • Πόσα και ποια ολοήμερα σχολεία λειτούργησαν το σχολικό έτος 2004-2005; Ποια ολοήμερα σχολεία δεν λειτούργησαν και ποιοι ήταν οι λόγοι;

  • Ποιος ο προγραμματισμός του Υπουργείου για την λειτουργία των ολοήμερων σχολείων για το επόμενο σχολικό έτος 2005-2006;

   (Για ενημέρωση να μας κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που αναφέρονται στον αριθμό των σχολικών μονάδων, στον αριθμό των μαθητών που προβλέπεται να παρακολουθήσουν και στον αριθμό των δασκάλων και των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων αναλυτικά που προβλέπεται να διδάξουν στα ολοήμερα σχολεία).

Αθήνα 12/8/2005

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Σχοιναράκη-Ηλιάκη Ευαγγελία

Κουσελάς Δημήτρης

Κατσιλιέρης Πέτρος