Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 8/2/2004

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  8 Φεβρουαρίου 2004

 

                      Στην Άνω Μεσσηνία σήμερα ο Δημήτρης Κουσελάς

                                            Επίσκεψη στο ΒΙΟ.ΠΑ. και στη <<Διαδρομή>>

 

Τους επαγγελματίες του Βιοτεχνικού Πάρκου Καλαμάτας επισκέφθηκε, χθες το πρωί, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρης Κουσελάς.
Ο υποψήφιος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από <<πρώτο χέρι>> για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επαγγελματικός κόσμος της Καλαμάτας, αλλά και να ενημερώσει για διάφορα θέματα που γνωρίζει καλά, όπως τη σύσταση και λειτουργία του Ταμείου Εγκυοδοσίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
Πριν την επίσκεψη στους επαγγελματίες ο κ. Κουσελάς συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Καλαμάτας (ΑΔΕΚ) Δημήτρη Ραπτέα, με τον οποίο συζήτησε την κατάσταση και τις προοπτικές τόσο του Βιοτεχνικού Πάρκου όσο και των Βιομηχανικών Περιοχών Σπερχογείας και Μελιγαλά.

Μετά την επίσκεψή του στο Βιοτεχνικό Πάρκο, ο υποψήφιος βουλευτής μετέβη στα Περιβολάκια, όπου είχε συνάντηση με τα στελέχη της Θεραπευτικής Κοινότητας <<Διαδρομή>>.Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Ραπτέα, ο κ. Κουσελάς διατύπωσε την άποψη ότι οι προοπτικές για τον επαγγελματικό και γενικότερα τον επιχειρηματικό κόσμο της Μεσσηνίας είναι θετικές, αρκεί να χαραχτεί μια σωστή στρατηγική, την οποία όμως θα ακολουθούν όλοι. Ο γενικός διευθυντής της ΑΔΕΚ συμφώνησε με τον συνομιλητή του, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι δυστυχώς στη Μεσσηνία οι παραγωγοί φορείς δρουν αυτόνομα και μεμονωμένα, με αποτέλεσμα όμως να μην μπορούν να εισχωρήσουν στις ξένες αγορές, επειδή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον πολύ σκληρό ανταγωνισμό.
Αναφερόμενος στα προβλήματα του Βιοτεχνικού Πάρκου ο κ. Ραπτέας ανέφερε ότι το σοβαρότερο θέμα είναι η καθαριότητα. Επίσης, υπάρχει μεγάλη ανάγκη εκσυγχρονισμού αυτής της σημαντικής υποδομής.
Για τις Βιομηχανικές Περιοχές ανέφερε ότι δυστυχώς μέχρι τώρα η ΕΤΒΑ δεν κατόρθωσε να προσελκύσει επενδυτές, επειδή η πολιτική της δεν ήταν ελκυστική για τους επιχειρηματίες. Σχετικά ο κ. Κουσελάς δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει πρωτοβουλία και να φέρει σε επαφή τους υπεύθυνους της ΑΔΕΚ με τους υπεύθυνους της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία έχει εξαγοράσει την ΕΤΒΑ, ώστε να συζητήσουν για την ανάπτυξη των δύο Βιομηχανικών Περιοχών της Μεσσηνίας.
Στα Περιβολάκια ο κ. Κουσελάς συζήτησε με τα στελέχη της Θεραπευτικής Κοινότητας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και δεσμεύτηκε να προσφέρει τη στήριξή του, όπου μπορεί, όπως τόνισε ότι έκανε και με το θέμα της αναγνώρισης του προγράμματος της <<Διαδρομής>> από τον ΟΚΑΝΑ. Το σημερινό πρόγραμμα των προεκλογικών επισκέψεων του κ. Κουσελά περιλαμβάνει χωριά της Άνω Μεσσηνίας και ομιλία στις 7.30 μ.μ. στο Κέντρο <<Πελοπίδας>> της Οιχαλίας. Ειδικότερα, στις 5 το απόγευμα ο κ. Κουσελάς θα μεταβεί στου Κατσαρού και μετά στου Σιάμου, στη Μερόπη, στην Οιχαλία, στην Ανδανία, στο Φίλια και πριν την ομιλία του στον <<Πελοπίδα>> στο Λουτρό.