Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2/2/2004

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  2 Φεβρουαρίου 2004

 

<< Κύρια δύναμη οι γυναίκες>>

                                            ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ

Της Κωνσταντίνας Φάκου

<< Ένα κόμμα της προόδου, ένα σύγχρονο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ όπως είναι και όπως το θέλουμε να γίνει, προχωρά με τις γυναίκες σαν κύρια δύναμη στη Νέα Εποχή που οραματιζόμαστε. Πατώντας στις γερές βάσεις που δημιούργησαν ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης, σήμερα είμαστε πολύ κοντά, για να κάνουμε πράξη αυτό το όραμα!>>, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κουσελάς, στη χθεσινή συνάντηση με τις γυναίκες, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο <<Ελίτ>>.
Πριν από τον κ. Κουσελά μίλησε η γενική γραμματέας Ισότητας, Έφη Μπέκου, η οποία, αφού αναφέρθηκε στην ισότητα των δύο φύλων, επισήμανε ότι ένας από αυτούς που ξέρουν να μιλούν για το μεγάλο αυτό θέμα είναι και ο κ. Κουσελάς.
Από την πλευρά του ο ομιλητής σημείωσε ότι κατά τη δεκαετία του 1990, <<η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ εστιάστηκε στην ενίσχυση του θεσμικού οπλοστασίου για την ίση μεταχείριση των φύλλων και στη λήψη θετικών μέτρων για τις γυναίκες>>. Υπενθύμισε την, προ τετραετίας, συνάντηση που είχε με τις γυναίκες της Μεσσηνίας και τόνισε ότι πρέπει να γίνουν ορισμένα βήματα όπως: Καλύτερες κοινωνικές υποδομές υποστήριξης και φροντίδας για την οικογένεια, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά.
Κατάλληλη πληροφόρηση και προτεραιότητα στις ευκαιρίες κατάρτισης και απασχόλησης των γυναικών. Περισσότερος ελεύθερος χρόνος για την εργαζόμενη γυναίκα, άρση των θεσμικών εμποδίων και των προκαταλήψεων σε βάρος της, καταπολέμηση της φτώχειας, της πολιτιστικής στέρησης και της κοινωνικής απομόνωσης και, το σημαντικότερο, επιλογή και στήριξη από όλους μας ενός κατάλληλου για τη χώρα μας και κυρίως για τον τόπο μας μοντέλου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξής σας.
Τέλος ο κ. Κουσελάς τόνισε:
<<Σήμερα, δε ζητώ από εσάς μόνο τη στήριξη και την ψήφο σας! Σας καλώ να αγωνιστούμε μαζί για τη Μεσσηνία που αλλάζει. Για τη Μεσσηνία που προχωρά με βήματα δύσκολα αλλά σταθερά, για τη Μεσσηνία που ελπίζει – και δικαιούται – ένα καλύτερο αύριο! Στη νέα εποχή που χαράζει, αυτό τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε σε νέες βάσεις και με νέα πρόσωπα>>.