Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 20/1/2004

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ  20 Ιανουαρίου 2004

    

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΣΕΛΑ

                                                  Νοσηλευτές και Οργανισμό για ουσιαστική λειτουργικό

                Την άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού και την έγκριση του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου Καλαμάτας έθεσαν ως προτεραιότητες, πριν ακόμα και τα μισθολογικά τους αιτήματα, οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων του νοσηλευτηρίου στον υποψήφιο βουλευτή Δημήτρη Κουσελά, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του.
Ο Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, γραμματέας του σωματείου, επισήμανε τα καλοκαίρια γίνονται «μάχες» μεταξύ των εργαζομένων λόγω του φόρτου εργασίας και φτάνει το νοσοκομείο να λειτουργεί οριακά. Η υποδομή του είναι πολύ καλή, αλλά στην πράξη υπολειτουργεί, διότι η κατεύθυνση του Υπουργείου Υγείας είναι να καλύπτονται τα κενά με προγράμματα απόκτησης εμπειρίας και ολιγόμηνες συμβάσεις.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει 350, βοηθούς, φορείς κ.λ.π. για 232 κλίνες, ενώ το Ωνάσειο για 100 κρεβάτια διαθέτει 700 (!) άτομα τέτοιου προσωπικού.
Πρέπει να λειτουργήσουν η ΜΕΘ (είτε ως τέτοια είτε ως Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) και η αντίστοιχη μονάδα της Καρδιολογικής Κλινικής, τόνισε το μέλος του Δ.Σ. του σωματείου Κώστας Χαραλαμπόπουλος. Τούτο μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του νέου Οργανισμού.
Πέραν αυτού, από τον κ. Κουσελά ζητήθηκε στήριξη ώστε να διπλασιαστεί το νοσοκομειακό επίδομα και να υπαχθούν οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Ο ίδιος υποσχέθηκε συμπαράσταση, τονίζοντας ότι μέσα από την προσπάθειά του να κατακτήσει βουλευτική έδρα δε στοχεύει να αποκτήσει επάγγελμα αλλά να βοηθήσει τους εργαζόμενους.