Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 20/1/2004

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ  20 Ιανουαρίου 2004

    

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Η έγκριση του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου Καλαμάτας θα καταστήσει δυνατή τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, της Ψυχιατρικής Κλινικής (αυτή μπορεί να ξεκινήσει και τώρα), του τμήματος ERCT (παλίνδρομης χολαγγειοπαγκρεατογραφίας) και του Διαβητολογικού Ιατρείου. Δυστυχώς, από τον Οργανισμό «κόπηκε» η δημιουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου, κάτι που μπορεί να συμπληρωθεί αργότερα, εφόσον αυτός εγκριθεί.

                                                         Τέσσερα τμήματα συν αιμοδυναμικό
                                                   
Ο ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΝΤΟΘΑΝΑΣΗ

Την έγκριση του νέου Οργανισμού, λοιπόν, ανέδειξε χθες ως κυρίαρχη για το νοσοκομείο ο διοικητής του Πέτρος Τομαράς, ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Πα.Σο.Κ. και υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουσελά. Αυτή εκκρεμεί ενώπιον του Υφυπουργού Οικονομίας Νίκου Φαρμάκη, έχοντας πάρει υπογραφές από τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών. Ο κ. Κουσελάς υποσχέθηκε την άμεση παρέμβασή του, γι αυτό και αργότερα απέστειλε σχετική επιστολή προς τους κ.κ. Χριστοδουλάκη και Φαρμάκη, που προΐστανται του αρμόδιου υπουργείου.

Στην επιστολή, ο κ. Κουσελάς επισήμανε πως υπάρχουν δύο δωρεές για το αιμοδυναμικό εργαστήριο, μία 75 εκ. δρχ. από την καπνοβιομηχανία Καρέλια και μία από τον καπετάν – Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, ύψους 15 εκ. δρχ., που δε θα πρέπει να χαθούν.
Κατά την επίσκεψή του στον κ. Τομαρά, ο τελευταίος ενημέρωσε τον κ. Κουσελά για το έλλειμμα σε ανθρώπινο δυναμικό, πράγμα που καθιστά προβληματική τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου, το οποίο ο υποψήφιος βουλευτής χαρακτήρισε στολίδι για τη Μεσσηνία. Λύση και γι’ αυτό το πρόβλημα είναι ο Οργανισμός.
Ο διοικητής του νοσοκομείου επισήμανε πως μέχρι τώρα έχουν λειτουργήσει ο μαστογράφος (προτιμώνται οι αγρότισσες μια και υπάρχει έλλειμμα σε ακτινολόγους), το φυσικοθεραπευτήριο, ενώ αναμένεται να λειτουργήσουν η Ψυχιατρική Κλινική και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας στο κτήριο Λαλέα. «Τρέχει» ακόμη η προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για 40 θέσεις του πιλοτικού που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κ. Σιμήτης το Σεπτέμβριο του 2002, ενώ από τις 15 θέσεις ιατρών απομένει η προκήρυξη τεσσάρων, κάτι αδύνατο λόγω Οργανισμού.

Ο κ. Τομαράς επέμεινε στη σημασία της λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος, δωρεάς του ομογενούς Χρίστου Τομαρά, που περιλαμβάνει νοσηλευτικό φάκελο, ενώ ο κ. Κουσελάς ρώτησε αν υπάρχει ιατρικός φάκελος. Η απάντηση του κ. Τομαρά ήταν αρνητική, συμπλήρωσε μάλιστα πως για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να θέλουν και οι γιατροί.

Ο κ. Κουσελάς αντέτεινε πως είχε δει σε λειτουργία τον ιατρικό φάκελο πριν 14 χρόνια σε επίσκεψή του στην Πορτογαλία, για να μάθει από τον κ. Τομαρά πως οι σχετικές ενέργειες ώστε να εισαχθεί και εδώ θα γίνουν κεντρικά από το ΠΕΣΥΠ Πελοποννήσου μέσω της Κοινωνίας της Πληροφορίας.