Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 31/12/2005

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005

«Ευχές του βουλευτή Δημ. Κουσελά για το νέο χρόνο»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005

«Μας αξίζει ένα καλύτερο αύριο»
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005

«Μας αξίζει ένα καλύτερο, ανθρώπινο, ελπιδοφόρο αύριο!
Μήνυμα του Δημήτρη Κουσελά για τη νέα χρονιά»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ
Μας αξίζει ένα καλύτερο, ανθρώπινο, ελπιδοφόρο αύριο!

Με την ευκαιρία της νέας χρονιάς, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, απευθύνοντας τις πιο θερμές ευχές του προς όλους τους συμπολίτες μας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Η χρονιά που φεύγει ήταν μια χρονιά δύσκολη, γεμάτη προκλήσεις και δοκιμασίες για τους οικονομικά ασθενέστερους, για τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους.

Η «νέα διακυβέρνηση» της Ν.Δ. έδειξε ακόμα μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο, το πρόσωπο μιας νεο-φιλελεύθερης και οπισθοδρομικής αντίληψης για την ανάπτυξη, την οικονομική διαχείριση, την κοινωνική συνοχή. Με οφθαλμοφανή, πλέον, την έλλειψη στρατηγικής για το ρόλο της χώρας μας στον ευρωπαϊκό και στο διεθνή στίβο, η Κυβέρνηση έδειξε ακόμα πληρέστερα πόσο ελάχιστα υπολογίζει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, τις οποίες χρησιμοποίησε ως μέσο υφαρπαγής της ψήφου των πολιτών, ώς όχημα αναρρίχησης στην εξουσία, ακολουθώντας αμέσως μετά μια τελείως διαφορετική πορεία.

Η ώρα της Περιφέρειας δεν ήλθε. Η «πραγματική σύγκλιση» με τις περισσότερο ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης έγινε καπνός. Αντίθετα, η κυβερνώσα παράταξη επιχειρεί να υποβιβάσει την Ελλάδα από χώρα με ευρωπαϊκές επιδόσεις, σε «χώρα ευκαιρίας», με βαλκανικά επίπεδα αμοιβής, εργασίας, διαβίωσης !

Η υπεσχημένη βελτίωση της θέσης του αγρότη, του συνταξιούχου, του εργαζόμενου μετατράπηκε σε σαφή χειροτέρευση, σε απογοήτευση για το παρόν και σε ανασφάλεια για το μέλλον. Το «αναπτυξιακό και κοινωνικό όραμα» της Ν.Δ. μεταφράστηκε σε αυθαίρετες, αντιλαϊκές και αντισυνταγματικές «μεταρρυθμίσεις», για τις οποίες σαφώς σφετερίστηκε τη λαϊκή εντολή.

Μέσα σ’ αυτό τον καταιγισμό απωλειών και απογοητεύσεων, ο χρόνος που πέρασε μας άφησε και κάποια αισιόδοξα μηνύματα.

Αξίζει να κρατήσουμε ως πολύτιμη εμπειρία την άμεση και σύσσωμη κινητοποίηση του Μεσσηνιακού λαού, η οποία όπου υπήρξε έφερε απτά αποτελέσματα, όπως στην «επένδυση» στο Ακριτοχώρι, αλλά και στη ματαίωση του νεοναζιστικού «φεστιβάλ» στην περιοχή μας.

‘Εχουμε όλοι ανάγκη -και το ευχόμαστε- η καινούργια χρονιά να φέρει καλύτερες μέρες για την Ελλάδα, για τη Μεσσηνία, για τον κάθε συμπολίτη μας.

Δυστυχώς, με τον Προϋπολογισμό του 2006 πήραμε ήδη την πρώτη γεύση για το τι και πόσα μπορούμε να προσδοκούμε από την κυβερνώσα παράταξη .

Με την εξαγγελθείσα αναθεώρηση του Συντάγματος η Κυβέρνηση δεν φιλοδοξεί να λύσει κανένα από τα παραπάνω φλέγοντα ζητήματα.

Προσπαθεί αντίθετα να αποστρέψει την προσοχή από αυτά, λες και η καθημερινότητα του πολίτη είναι θέμα επικοινωνιακών χειρισμών και εξαγγελιών-πυροτεχνημάτων για συγκυριακή κατανάλωση. Πολύ περισσότερο, επιχειρεί να νομιμοποιήσει τις κοινωνικά ανάλγητες και αντισυνταγματικές της «μεταρρυθμίσεις», προσδίδοντας στους ισχύοντες Συνταγματικούς Κανόνες χαρακτήρα «προσωρινότητας».

Σε πείσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας και των πανηγυρισμών για δήθεν επιτυχίες στις Βρυξέλες, οι επιδόσεις και οι επιλογές της Κυβέρνησης δεν μας αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για το χρόνο που έρχεται, ούτε για τα υπόλοιπα χρόνια της θητείας της.

Κι όμως, μας αξίζει ένα καλύτερο, ανθρώπινο, ελπιδοφόρο αύριο!

Γι’ αυτό το αύριο αξίζει να συστρατευτούμε για τη διεκδίκηση μιας διαφορετικής πορείας ανάπτυξης, επικεντρωμένης στον ‘Ανθρωπο, στη Γνώση, στην απασχόληση και στην κοινωνική συνοχή, με δυναμική και προοπτική για τη Μεσσηνία μας και για κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας.

Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, γεμάτη χαρές, υγεία, δημιουργικότητα, ατομικές και συλλογικές επιτυχίες».

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 200
(Απόσπασμα Δημοσιεύματος)

Ευχές προς τους Μεσσήνιους
Δ. Κουσελάς

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κουσελάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Εύχομαι οι ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να είναι ημέρες χαρούμενες και ξεχωριστές για όλους με υγεία, ειρήνη, ομόνοια και αγάπη.

Ας είναι όμως και ημέρες περισυλλογής για τη μέχρι σήμερα πορεία της χώρας και του νομού μας.

Πιστεύω ότι μας αξίζει μια καλύτερη κοινωνία χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας και της φτώχιας, ένα καλύτερο κράτος που θα σέβεται τον πολίτη και θα τον υπηρετεί σωστά, μια κοινωνία με αναβαθμισμένη παιδεία που θα δίνει στους νέους ελπίδες και προοπτικές, ένα κράτος με υγεία και ασφάλιση για όλους που θα προσφέρει βεβαιότητα και σιγουριά στους απόμαχους της δουλειάς.

Μας αξίζει μια Μεσσηνία αντάξια των προσδοκιών και των ελπίδων μας.

Αυτά ας αποτελέσουν τους δικούς μας ατομικούς και συλλογικούς στόχους για τη νέα χρονιά που εύχομαι να είναι ένα παράθυρο ανοιχτό στην ελπίδα».