Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 15/12/2005
Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005

"ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΓΙΑ ΔΕΚΟ
Η κατάργηση δικαιωμάτων των εργαζομένων
δεν αποτελεί μεταρρύθμιση"

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005

«Τέσσερις Μεσσήνιοι βουλευτές μίλησαν
στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005

«ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΕΛΑΣΗ»
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ Ο Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Η κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν είναι μεταρρύθμιση

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για τις Δ.Ε.Κ.Ο., ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μετά την τοποθέτηση της ΓΣΕΕ και του προέδρου της, για απόσυρση του άρθρου 14 και την τεκμηριωμένη θέση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, περιμέναμε να αλλάξετε στάση. Εσείς όμως επιμένετε στις απόψεις σας. Φαίνεται ότι ακούτε τις θέσεις των κοινωνικών συνομιλητών και των θεσμών, μόνο όταν συμφωνούν μαζί σας. Αυτή είναι η αντίληψή σας για τον κοινωνικό διάλογο;

Ισχυρίζεστε ότι θέλετε να εξυγιάνετε τις ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση θα εξοικονομούσε 10 δισ. ευρώ από τον περιορισμό της σπατάλης στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αντί για αυτό οι μισθοί προέδρων και συμβούλων διπλασιάστηκαν… Οι θέσεις των διευθυντών πολλαπλασιάσθηκαν. Η κακοδιαχείριση και η διαφθορά έγινε καθεστώς… Η ανικανότητα περισσεύει...

Ξέρετε ποια ήταν τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής;

• Η ΔΕΗ μείωσε τα κέρδη της στο 20μηνο κατά 35%.

• Τα ΕΛΤΑ μείωσαν τα κέρδη τους κατά 38% το 2004 και 36% το 2005.

• Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά μείωσε τα κέρδη του κατά 20,9%.

• Ο ΟΤΕ εάν δεν είχε τις επενδύσεις στη Ρουμανία με τη Rom telecom, στη Βουλγαρία, στα Σκόπια και την Αρμενία, επενδύσεις που τότε τόσο είχατε κατηγορήσει και λοιδορήσει, με τη διαχείριση που υφίσταται θα ήταν προβληματικός».

Σε άλλο σημείο της αγόρευσής του ο βουλευτής συνέχισε:

«Χωρίζετε τους εργαζομένους σε παλιούς και νέους. Είναι απαράδεκτο στο όνομα της εξυγίανσης των ΔΕΚΟ να εξυφαίνεται τέτοια συνωμοσία σε βάρος της νεολαίας μας. Μιας νεολαίας που βλέπει να καταρρακώνονται συνεχώς και τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά της δικαιώματα, ενώ το πραγματικό ζητούμενο είναι να διασφαλιστεί η πρόσβασή της σε ευκαιρίες πλήρους και ασφαλούς απασχόλησης, όχι σε θέσεις πολιτικής ομηρίας και σε απασχόληση “β’ κατηγορίας”!

Μπορείτε να μας πείτε, σε ποιο σημείο του προγράμματός σας τα εξαγγείλατε αυτά; Γι’ αυτά σας ψήφισε ο ελληνικός λαός;

Πόσα απ’ αυτά για τα οποία πραγματικά σας ψήφισε έχετε κάνει μέχρι σήμερα; Ο λαός σας κρίνει και δυστυχώς βλέπει ότι κάνετε ακριβώς τα αντίθετα!».