Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 9/12/2005
Εφημερίδα ΦΩΝΗ 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005

«ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΑ ΠΡΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ – ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ
»Ριγμένοι» οι συνταξιούχοι κοινοτάρχες
σε σύγκριση με τις χορηγίες των δημάρχων»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005

«Ο Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ:
Άρση άνισης μεταχείρισης χορηγιών
συνταξιούχων δημάρχων και κοινοταρχών»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005

«Ερώτηση Κουσελά για τους συνταξιούχους προέδρους»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005

«Να αρθεί η άνιση μεταχείριση   των συνταξιούχων
Δημάρχων και Προέδρων Κοινοτήτων»
Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών, Δημοσίας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, την οποία προσυπογράφουν και οι βουλευτές Νικόλαος Σαλαγιάννης και Ιωάννης Βλατής, ζητώντας να αρθεί η άνιση μεταχείριση των συνταξιούχων Δημάρχων και των προέδρων τέως Κοινοτήτων , στο θέμα της αναπροσαρμογής των χορηγιών τους.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

« Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν.2703/1999 οι χορηγίες των συνταξιούχων Δημάρχων και τέως Προέδρων Κοινοτήτων αυξάνονταν κατ’ έτος με την ποσοστιαία μισθολογική αύξηση που προκύπτει για τους δημοσίους πολιτικούς υπαλλήλους.

Το ανωτέρω καθεστώς άρχισε να ισχύει αναδρομικά από την 1-1-1998 για τους ήδη συνταξιούχους Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων με αποτέλεσμα να δημιουργήσει άνιση μεταχείριση μεταξύ των ήδη συνταξιούχων και συνταξιοδοτηθέντων Δημάρχων και Προέδρων τέως Κοινοτήτων από 1-1-1999, ημερομηνία ισχύος του Ν.2703/99.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δημάρχων και Προέδρων Κοινοτήτων με συνεχή ψηφίσματά της έχει ζητήσει την τροποποίηση του άρθρου 10 του Ν.2703/8-4-99 και την κατάργηση της αναδρομικής ισχύος του από 1-1-1998, ώστε να μετατεθεί η αναδρομική εφαρμογή του και να ισχύει από την 1-1-1999, που συμπίπτει και με την ημερομηνία εφαρμογής του «Καποδίστρια».

Για την επίλυση του ανωτέρω θέματος είχε προταθεί και σχετική τροπολογία για να συμπεριληφθεί στο Σχέδιο Νόμου «Αναπροσαρμογή Συντάξεων του Δημοσίου και άλλων Διατάξεων».

Επειδή με την παραπάνω ρύθμιση δημιουργείται άνιση συνταξιοδοτική μεταχείριση όλων των αιρετών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

Επειδή οι συνταξιοδοτούμενοι Δήμαρχοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων είναι τα πρόσωπα που έχουν διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο και έχουν συμβάλει σημαντικά στη λειτουργία και την ανάπτυξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

Επειδή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προέδρων Κοινοτήτων και η Πανελλήνια Ομοσπονδίa των Διατελεσάντων και Διατελούντων Προέδρων Κοινοτήτων επανέρχεται εκ νέου με νεώτερα ψηφίσματά τους.

Κατόπιν αυτών, ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

Προτίθενται να ρυθμίσουν το θέμα νομοθετικά και να προβούν στην τροποποίηση του άρθρου 10 του Ν.2703/99 ώστε να καταργηθεί η αναδρομική του εφαρμογή από 1-1-1998 και να ισχύσει από 1-1-1999; »