Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 26/11/2005
Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005

«ΥΓΕΙΑ
Ο υφυπουργός Υγείας δεν «βλέπει» ελλείψεις στον Νομό

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005

«ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ
Κουσελάς κατά Γιαννόπουλου»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΚΟΥΣΕΛΑ
Δεν βλέπει ελλείψεις σε πληρώματα και ασθενοφόρα στη Μεσσηνία

Σχολιάζοντας την απάντηση του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιαννόπουλου σε Ερώτησή του για τις σοβαρές ελλείψεις των κέντρων Υγείας, των Νοσοκομείων και των περιφερειακών ιατρείων της Μεσσηνίας σε πληρώματα και ασθενοφόρα, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς επισήμανε τα εξής:

« ‘Οπως προκύπτει από την απάντηση του κ. Υφυπουργού,

    • δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη των ελλείψεων, σε ασθενοφόρα και προσωπικό, που του επισημάναμε στην Ερώτηση,

    • παραθέτει -ενέργειες και βελτιώσεις, πολλές των οποίων, όπως οι προσλήψεις προσωπικού, η διάθεση στα Κέντρα Υγείας εξοπλισμού των Ολυμπιακών Αγώνων, η διάθεση κονδυλίων κλπ, είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση

    • σε ότι αφορά στα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την αναγκαία αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας του Νομού και για τη δημιουργία νέων, αναφέρεται κυρίως σε πανελλαδικούς ή περιφερειακούς σχεδιασμούς, αλλά δεν αναλαμβάνει καμιά συγκεκριμένη δέσμευση ειδικά για το Νομό Μεσσηνίας. Είναι ακόμα άγνωστο αν και ποιο μερίδιο θα πάρει ο Νομός μας από τις εγκριθείσες πανελλαδικά 4.495 προσλήψεις προσωπικού και από τις προμήθειες αξίας 40.000 ευρώ για τα περιφερειακά ιατρεία της ΔΥΠΕ Πελοποννήσου. »