Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 27/10/2005

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2005

"ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΖΗΤΕΙ
Να υπογραφεί το ταχύτερο η σύμβαση για την επιδοτούμενη
γραμμή Καλαμάτας - Κυθήρων - Καστελίου Κρήτης"

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2005

"Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΖΗΤΑ
Υπογραφή της σύμβασης για την επιδοτούμενη
γραμμή Καλαμάτας - Κυθήρων - Καστελίου"

Εφημερίδα ΣΤΗΝ ΜΠΡΙΖΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2005

"ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ Η ΣΥΜΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΓΡΑΜΜΗ
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ- ΚΥΘΗΡΩΝ - ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ"

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2005

Ερώτηση Κουσελά για τη “Μυρτιδιώτισσα”

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ζητώντας να υπογραφεί το ταχύτερο η σύμβαση ανάθεσης της επιδοτούμενης γραμμής Καλαμάτα-Κύθηρα-Αντικύθηρα- Καστέλι από την ΑΝΕΝ.

Στην ερώτηση ο κ. Κουσελάς σημειώνει:

«Τον Ιούνιο του 2005 έγινε διαγωνισμός από το ΥΕΝ για την επιδοτούμενη γραμμή Καλαμάτα-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Καστέλι Κρήτης, στον οποίο συμμετείχε η πλοιοκτήτρια εταιρεία ΑΝΕΝ. Στην εταιρεία αυτή, η οποία ανακηρύχθηκε μειοδότρια, κατακυρώθηκε ο εν λόγω διαγωνισμός.

Επειδή η προηγούμενη σύμβαση εξυπηρέτησης της ανωτέρω ακτοπλοϊκής γραμμής λήγει στις 31-10-2005, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί η νέα σύμβαση με τη μειοδότρια εταιρεία ΑΝΕΝ.

Επειδή είναι αδύνατον να προγραμματιστούν δρομολόγια και να κλειστούν εισιτήρια για τον επόμενο μήνα, όσο διαρκεί αυτή η εκκρεμότητα.

Επειδή δημοσιεύτηκαν στον αθηναϊκό Τύπο (“Τα Νέα”, 21-10-2005) πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας επανασχεδιάζει τα επιδοτούμενα δρομολόγια στη λογική να περικόψει επιδοτούμενες γραμμές και μάλιστα ότι υπάρχουν σκέψεις για κατάργηση της γραμμής Καλαμάτα-Κύθηρα-Αντικύθηρα- Καστέλι Κρήτης.

Επειδή κάθε καθυστέρηση στον προγραμματισμό των δρομολογίων, πόσο μάλλον οποιαδήποτε σκέψη για κατάργηση αυτής της σημαντικής για το νομό μας επιδοτούμενης γραμμής, θα επιφέρει ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Μεσσηνίας, όπως και των άλλων περιοχών που εξυπηρετούνται από την εταιρεία ΑΝΕΝ, με σοβαρές συνέπειες για τις μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών, για την ανάπτυξη, τις εμπορικές συναλλαγές και την τουριστική κίνηση αυτών των περιοχών.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

- Για ποιο λόγο καθυστερεί η υπογραφή της σύμβασης για την επιδοτούμενη γραμμή Καλαμάτα-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Καστέλι Κρήτης με την εταιρεία ΑΝΕΝ;

- Πότε προβλέπεται να υπογραφεί η σύμβαση αυτή;».