Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 25/10/2005

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2005

"Ο ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ"

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2005

"Ο Δ.ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ
Τελευταία στιγμή ασχολήθηκε με μητρώο
και δικαιώματα ενίσχυσης η κυβέρνηση"

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2005

Βολές Κουσελά κατά Μπασιάκου

Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουσελά, Γιάννη Μανιάτη και Λεωνίδα Γρηγοράκου, με την οποία του ζητείτο να λάβει πρόσθετα μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα υπολογισμού των δικαιωμάτων ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών ενόψει της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, ο κ. Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά τον κ. Μπασιάκο δεν υπάρχουν κενά στην ενημέρωση των αγροτών για τις διαδικασίες εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, ούτε βεβαίως προβλήματα με τη διαδικασία υπολογισμού των ατομικών δικαιωμάτων ενίσχυσης.

Οπου εντοπίζονται προβλήματα, ακριβέστερα όπου παρουσιάζεται το... «μπάχαλο», για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν χιλιάδες παραγωγοί, κατά τον κ. υπουργό:

Φταίει το ΠΑΣΟΚ που δεν... φρόντισε να διορθώσει και να ενημερώσει τους παραγωγούς, στη διάρκεια των 19 μηνών που κυβερνά η Ν.Δ.

φταίνε, ασφαλώς, και οι ίδιοι οι αγρότες (!), που δεν φρόντισαν να ενημερωθούν (με επιφοίτηση;) και να κατανοήσουν σε βάθος τα δεδομένα και τις διαδικασίες της νέας ΚΑΠ, ή που δεν «πρόκαναν» να παρακολουθήσουν τις μόλις 1-2 ενημερωτικές ημερίδες ανά νομό που μπόρεσε μέχρι σήμερα να κάνει –και μάλιστα καμαρώνει γι’ αυτό...- το υπουργείο.

Το μόνο σίγουρο, κατά τον κ. Μπασιάκο, είναι πως οι ευθύνες (όπως και άλλα πράγματα...) πρέπει να αναζητηθούν οπουδήποτε αλλού, όχι πάντως στο υπουργείο του οποίου προΐσταται!

Οταν όμως ο κ. Καραμανλής στηλίτευε εκ του ασφαλούς τα προβλήματα του ελαιοκομικού μητρώου και υποσχόταν «ολοκληρωμένο μητρώο» προεκλογικά στην Καλαμάτα, δεν διευκρίνισε πως αυτό θα γίνει μέσα από ενστάσεις (στη λογική τού «δήλωσέ το για να το σώσεις») και με «χαράτσι» που θα πλήρωναν οι ίδιοι οι αγρότες!

Οπως και για τόσα άλλα θέματα, χρειάστηκε να περάσουν πολλοί μήνες απραξίας, χωρίς τη λήψη κανενός μέτρου ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων και πρόληψης των –υποτίθεται γνωστών από καιρό- προβλημάτων από το αρμόδιο υπουργείο, μέχρι να αρχίσει η κυβέρνηση να ασχολείται, κυριολεκτικά στο παραπέντε, με αυτό το σημαντικό θέμα, μεταθέτοντας τελικά και το κόστος και τις ευθύνες ενημέρωσης - ολοκλήρωσης του ελαιοκομικού μητρώου στους ίδιους τους παραγωγούς!».