Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 24/10/2005

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2005

"Ο Κουσελάς για τους παραγωγούς εσπεριδοειδών"

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2005

"ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Μεγάλες οι ευθύνες του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
για καθυστέρηση αποζημιώσεων από πάγο"

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2005

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τις αποζημιώσεις του παγετού
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ

Για τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης κάνει λόγο ο Μεσσήνιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς και επικρίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την καθυστέρηση καταβολής των αποζημιώσεων στους παραγωγούς που επλήγησαν από παγετό το Φεβρουάριο του 2004.

Οι επικρίσεις του κ. Κουσελά γίνονται με αφορμή την απάντηση του υφυπουργού Aλέξανδρου Κοντού, σε νέα ερώτηση του βουλευτή για την καθυστέρηση καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς.

Σε σχέση με τη συγκεκριμένη απάντηση, ο κ. Kουσελάς δήλωσε τα εξής:

«Aφού απέφυγε να απαντήσει στην από 13-9-2004 ερώτησή μου για το ίδιο θέμα, το υπουργείο διαβιβάζει έγγραφο του EΛΓA, από το οποίο προκύπτουν οι τεράστιες ευθύνες του υπουργείου, που κατάφερε να αποστείλει τα στοιχεία αποδόσεων παραγωγής στην E.E. τον Iούλιο του 2005, ενώ θα μπορούσε να τα είχε στείλει μήνες νωρίτερα.

Eτσι, ενώ ο πρωθυπουργός δήλωνε προεκλογικά (25-2-2004) στην Kαλαμάτα πως “πρώτο μέλημά μας είναι να αποζημιωθούν έγκαιρα όσοι επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία”, φθάσαμε σήμερα, 21 μήνες μετά τον παγετό, να μας λένε ότι:

- Αρχισαν να καταβάλλουν (;) τα 20.000.000 ευρώ αποζημιώσεων για ζημιές στο πάγιο κεφάλαιο και τις εγκαταστάσεις, το οποίο είχε εγκριθεί από την E.E. από τις 26-10-2004.

- Το πρόγραμμα για τις αποζημιώσεις στη φυτική παραγωγή και το φυτικό κεφάλαιο προϋπολογισμού 280.000.000 ευρώ δεν έχει ακόμα εγκριθεί και ο EΛΓA ομολογεί ότι “δεν μπορεί να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των ενισχύσεων”, γιατί οι εκτιμήσεις αποδόσεων παραγωγής που ζητούσε η Kοινότητα, εστάλησαν από τις υπηρεσίες του υπουργείου μόλις τον Iούλιο του 2005!

Tα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Καθώς φαίνεται οι δικαιούχοι θα περιμένουν ακόμα πολύ καιρό να γίνει πράξη αυτό που προεκλογικά ήταν “πρώτο μέλημα” αυτής της κυβέρνησης!».