Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 22/10/2005
Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2005

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης ζητεί ο Δημ. Κουσελάς

Μπορεί η κατάθεση προσφορών για τον εθνικό δρόμο Τρίπολης – Καλαμάτας και τον κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, που θα φτιαχτούν με το σύστημα της αυτοχρηματοδότησης, να έχει προσδιοριστεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, όμως, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την αξιολόγηση των προσφορών.

Αυτό επισημαίνει ο Μεσσήνιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης κουσελάς και εκφράζει τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία του για το χρόνο ολοκλήρωσης των διαδικασιών επιλογής του αναδόχου και κατ΄ επέκταση της ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου, που αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα έργο για τη Μεσσηνία.

«Στην αξιολόγηση των προσφορών δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Μπορεί να υπάρξουν ενστάσεις και προσφυγές» είπε ο κ. Κουσελάς και σημείωσε: «Από την έναρξη της σύμβασης παραχώρησης που θα κυρωθεί από τη Βουλή, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, εκτιμάται πως θα περάσουν 4,5 χρόνια. Αν καθυστερήσουν οι διαδικασίες αξιολόγησης και επιλογής, η ολοκλήρωση του εθνικού δρόμου θα πάει προς τα πίσω, πέρα από το 2010 που έχει ανακοινώσει στην Καλαμάτα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς».