Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 18/10/2008

 

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   2008
Ερώτηση του Δημήτρη Κουσελά για το υποπρακτορείο της ΔΕΗ  στην Πύλο.


Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008
Ερώτηση Κουσελά  για το υποπρακτορείο της ΔΕΗ στην Πύλο.

Εφημερίδα  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  18  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   2008
Το υποπρακτορείο της ΔΕΗ στην Πύλο.Ερώτηση στην Βουλή για την αποτροπή αναστολής λειτουργιάς

Εφημερίδα  20 Φωνή ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008
Ερώτηση Κουσελά  για το υποπρακτορείο της ΔΕΗ στην Πύλο.

Ερώτηση του Δημήτρη Κουσελά για το Υποπρακτορείο της ΔΕΗ στην Πύλο.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, ζητώντας να αποτραπεί η αναστολή λειτουργίας του Υποπρακτορείου της ΔΕΗ στην Πύλο.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ

Η απόφαση της ΔΕΗ να προβεί στην ανάκληση της λειτουργίας του Υποπρακτορείου της στην Πύλο του Νομού Μεσσηνίας, έχει δημιουργήσει καθολική αναστάτωση στους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, που θα αναγκαστούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους στις τράπεζες και τα ταχυδρομεία και να μετακινούνται στην Καλαμάτα και στα Φιλιατρά για τις υπόλοιπες υπηρεσίες της ΔΕΗ.

Χθες το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής με τους δημόσιους φορείς τις πόλης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το εν λόγω Υποπρακτορείο, και το κατέλαβαν συμβολικά για λίγη ώρα.

Με την υπ΄ αριθ. 117/26-05-2008 Αναφορά μου είχα ζητήσει να παρέμβετε στην Διοίκηση της ΔΕΗ ώστε, να αποτραπεί το κλείσιμο του ανωτέρω Υποπρακτορείου που εδώ και δεκαετίες εξυπηρετεί τους κατοίκους, όχι μόνο της πόλης της Πύλου αλλά και των όμορων Δήμων (Δήμος Μεθώνης, Χιλιοχωρίων, Βουφράδος, Παπαφλέσσα καθώς και των Τοπικών Διαμερισμάτων Κορυφασίου, Ρωμανού, Πετροχωρίου, του Δήμου Νέστορος και του τοπικού διαμερίσματος Τραγάνας του Δήμου Γαργαλιάνων).

Το πρόβλημα επιτείνεται ακόμα περισσότερο καθώς οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις Πύλου-Καλαμάτας (65 χιλιόμετρα) και Πύλου Φιλιατρών (45 χιλιόμετρα) δεν εξασφαλίζουν την ομαλή εξυπηρέτηση του συνόλου των κατοίκων της περιοχής.

Αν λάβει δε κανείς υπόψη ότι η πλειοψηφία των κατοίκων που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο Υποπρακτορείο είναι αγρότες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα και μεθόδους αλληλογραφίας και εξυπηρέτησης, θα μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα την έντονη διαμαρτυρία τους.

Προκειμένου να αποτραπούν περαιτέρω κινητοποιήσεις των συνδρομητών της ΔΕΗ και να ομαλοποιηθεί η δημιουργηθείσα έκρυθμη κατάσταση

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

- Προτίθεται να παρέμβει στη Διοίκηση της ΔΕΗ ώστε να αποτραπεί η ανάκληση λειτουργίας του Υποπρακτορείου της στην Πύλο Μεσσηνίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδρομητών της περιοχής; »