Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 12/9/2005
Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2005

«ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2005

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Απέδρασε από την πραγματικότητα
των προβλημάτων ο πρωθυπουργός»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2005

«Δήλωση Κουσελά για ομιλία πρωθυπουργού
στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2005

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Ο Καραμανλής «απέδρασε» από την πραγματικότητα

Αναφερόμενος στην Ομιλία του Πρωθυπουργού στις παραγωγικές τάξεις στο πλαίσιο της 70ής ΔΕΘ, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακόμα μια φορά ο κ. Καραμανλής απέδρασε από την πραγματικότητα των προβλημάτων, των αναγκών της χώρας και των πολιτών της, μεταθέτοντας αφ’ ενός τις σοβαρότατες ευθύνες του ίδιου και της Κυβέρνησής του στο παρελθόν, αφ’ ετέρου τις λύσεις για τις οποίες δεσμεύτηκε και τις προσδοκίες που προεκλογικά καλλιέργησε, στο μέλλον.

Στην προσπάθειά του να πείσει τον Ελληνικό λαό πως έχει σχέδιο, όραμα για τον τόπο και λύσεις για τα προβλήματα των πολιτών, ο κ. Καραμανλής ντύθηκε το μανδύα του μεταρρυθμιστή για να επαναλάβει γενικότητες, «πλαίσια μεταρρυθμίσεων» και λόγια χωρίς αντίκρισμα, χωρίς καμιά δέσμευση για το πως, για ποιούς, με ποιούς και πότε αυτά θα γίνουν πράξη.

Λέξη δεν βρήκε να πει για τις ασθενέστερες τάξεις, για τους εργαζόμενους, για τους αγρότες θεωρώντας τα αιτήματά τους ασήμαντα, σε σύγκριση με τους «μεγαλεπήβολους στόχους» και τα «πλαίσια αλλαγών» που επαγγέλλεται, για το πώς θα αντιμετωπισθούν τα τεράστια προβλήματα της ακρίβειας, που κάθε μέρα φουντώνει και της ανεργείας.

‘Ομως οι πολίτες ήδη γνωρίζουν πως οι «μεταρρυθμίσεις» που προωθεί η Κυβέρνηση των ισοπεδωμένων προσδοκιών είναι επιλογές αποδόμησης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, παροχές εν λευκώ για τους λίγους, σε βάρος των πολλών. Αντι να πηγαίνουν τη χώρα μπροστά, εξασφαλίζοντάς της ποιοτική ανταγωνιστικότητα, υγιή επιχειρηματικότητα και την πραγματικά ανθρωποκεντρική προοπτική που έχει ανάγκη, τη γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.

Ο κ. Καραμανλής διέψευσε και όλους όσους περίμεναν να ακούσουν κάτι απτό και συγκεκριμένο για το αναπτυξιακό του σχέδιο και την πολιτική του, απαντήσεις και λύσεις για φλέγοντα προβλήματα της καθημερινότητας, της Απασχόλησης, της Περιφέρειας, για την υλοποίηση των εξαγγελιών και των δεσμεύσεών του απέναντι στο σύνολο των παραγωγικών τάξεων.

Δυστυχώς και για τους πολίτες και για τη χώρα, ο Πρωθυπουργός με όσα είπε, με όσα σκόπιμα ωραιοποιεί ή παραλείπει, επιβεβαιώνει την πλήρη διάσταση λόγων και έργων της Κυβέρνησής του, το δυσαναπλήρωτο χάσμα ανάμεσα στις δεσμεύσεις που ανέλαβε και στα πεπραγμένα του, ανάμεσα στην εικονική πραγματικότητα που θέλει να επιδεικνύει και στην πραγματικότητα που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ».