Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 16/7/2005

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Το νομοσχέδιο για διευθέτηση χρόνου
εργασίας ωφελεί μόνο τους εργοδότες»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005

«Αλαζονική η συμπεριφορά της Κυβέρνησης»
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Ο Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Ωφελημένοι μόνο οι εργοδότες»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑ
Μόνο οι εργοδότες ωφελούνται από τις κυβερνητικές διευθετήσεις

Η Κυβέρνηση, με την κατάθεση του σ/ν που φέρει τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Ρυθμίσεις για την προώθηση της απασχόλησης κλπ.», ενώ μόνο την απασχόληση δεν προωθεί, απέδειξε στην πράξη ότι ο διάλογος που επικαλείτο ήταν το πρόσχημα για την επιβολή προειλημμένων αποφάσεων. Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημ. Κουσελάς και προσθέτει:

«Με τα όσα προκαταβολικά έταξε στον ΣΕΒ πως θα νομοθετήσει, όχι μόνο δεν σεβάστηκε τις μέχρι σήμερα υπάρχουσες συμφωνίες μεταξύ των μερών, αλλά εμφανώς τορπίλισε τον κοινωνικό διάλογο εργαζομένων και εργοδοτών, θέτοντας εκβιαστικά και ασφυκτικά χρονικά πλαίσια, λοιδορώντας το σ.κ. και παρεμβαίνοντας προκλητικά σε όφελος της εργοδοτικής πλευράς.

Με αυτή την έκδηλα αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά της, η Κυβέρνηση έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τη συλλογική αυτονομία και τον ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο, που είναι βασικά συστατικά στοιχεία των σύγχρονων δημοκρατικών κοινωνιών. Οι ρυθμίσεις των εργασιακών σχέσεων πρέπει να περνούν μέσα από τη θεσπισμένη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το Κράτος οφείλει να θεσμοθετεί τα ζητήματα στα οποία υπήρξε σύγκλιση και συλλογική συμφωνία, όχι να ανατρέπει και να αγνοεί ζητήματα στα οποία υπήρχε ήδη συμφωνία των μερών».

Και η δήλωση του Μεσσήνιου βουλευτή καταλήγει:

Το συγκεκριμένο νομοθέτημα δεν αποτελεί ούτε νόμο για την τόνωση της απασχόλησης, ούτε εργαλείο τόνωσης της ανταγωνιστικότητας. Με τη συμπίεση των εργατικών εισοδημάτων, την κοινωνική οπισθοδρόμηση και την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας δεν λύνεται το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας, ούτε εξασφαλίζεται πραγματική σύγκλιση»