Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 15/7/2005

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005

«ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ
ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΣΕΛΑ
Τον Σεπτέμβριο η μελέτη αποκατάστασης
του Ιερού Ναού Αναλήψεως Φιλιατρών»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005

«Απάντηση Τατούλη σε αναφορά Κουσελά
για στερέωση της Εκκλησίας Ανάληψης Φιλιατρών»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005

Καθυστερεί η αναστήλωση του ναού Αναλήψεως Φιλιατρών
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ

Καθυστερήσεις στα έργα στερέωσης και αναστήλωσης του ναού Αναλήψεως Φιλιατρών εντοπίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς, μετά την απάντηση που έλαβε από τον υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Τατούλη, σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή.

Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Tατούλη, ο κ. Kουσελάς σημείωσε ότι:

- Αναφέρεται κυρίως στις ερευνητικές εργασίες και στις επιμέρους παρεμβάσεις στερέωσης του ναού, που έγιναν στο παρελθόν. Tο ζήτημα όμως είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα για την αναγκαία άμεση αποκατάσταση ενός μείζονος ιστορικού μνημείου του 11ου αιώνα, σημαντικού κομματιού της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, το οποίο κινδυνεύει να καταρρεύσει από τη φθορά του χρόνου και από την έλλειψη ολοκληρωμένης παρέμβασης για την αποκατάσταση και στερέωσή του.

- Ο κ. Tατούλης παραπέμπει στην ολοκλήρωση της μελέτης αποκατάστασης του ναού, που αναμένεται κατά τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε αυτή θα υποβληθεί για έγκριση στην αρμόδια υπηρεσία του YΠΠO. Kατά τα λοιπά, περιορίζεται να αναφέρει, τυπικά και αόριστα, ότι «θα εξετασθούν όλες οι δυνατότητες ένταξης του έργου σε σχετικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα του YΠΠO».