Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 10/7/2005
Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005

«ΠΑΣΚΕ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ο νόμος για το Ασφαλιστικό δεν θα ισχύσει
Σφοδρή επίθεση από τον Δ. Κουσαλά»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005

"Ανοιχτή συγκέντρωση της ΠΑΣΚΕ για τοασφαλιστικό"

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Σκληρός θα είναι ο αντίλογος των τραπεζοϋπαλλήλων
Δημ. Κουσελάς

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Δημ. Κουσελάς, που ήταν και εισηγητής του Πα.Σο.Κ. στο συγκεκριμένο θέμα, συνεχάρη τους παριστάμενους για τη δύσκολη μάχη που έδωσαν υπό αντίξοες συνθήκες, ενώ προέβλεψε ότι θα ακολουθήσουν χτυπήματα και τους εργαζόμενους των άλλων ΔΕΚΟ .

«Στόχος της Κυβέρνησης», σημείωσε, «ήταν να προχωρήσει η ισοπέδωση προς τα κάτω και όχι να υπάρξει εξίσωση προς τα πάνω, καθώς θέλησε να μειώσει τις εισφορές των τραπεζών και να ξαλαφρώσει τους τραπεζίτες από τις υποχρεώσεις τους».

Ο κ. Κουσελάς κατήγγειλε στη συνέχεια την κυβέρνηση πως προωθεί την αναδιανομή υπέρ συγκεκριμένων τραπεζών τόσο ιδιωτικών, όσο και κρατικών, αλλά σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και των εργαζομένων.

Ακολούθως, αναφέρθηκε διεξοδικά στα όσα προέβλεπε ο νόμος 3029/ 02 που είχε ψηφιστεί επί Πα.Σο.Κ., για να προσθέσει ότι «η κυβέρνηση θα μεταβιβάσει όλο το κόστος του ασφαλιστικού συστήματος στο Ι.Κ.Α. και κατά συνέπεια, είναι πρόχειρος και ανικοινωτικός».

Προειδοποίησε, ωστόσο, «δεν πρέπει να υπάρξει απαισιοδοξία ή κατήφεια εξαιτίας της ψήφισης του νόμου. Έχουμε το κεφάλι μας ψηλά. Έχουμε το δίκαιο μας και θα βρούμε μπροστά μας το επόμενο χρονικό διάστημα».