Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1/7/2005

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Διαστρεβλώνει την αλήθεια για το ασφαλιστικό η κυβέρνηση»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004

«Ψεύδεται η Κυβέρνηση
ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Δ. ΚΟΥΣΕΛΑ»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
«Ψεύδεται η κυβέρνηση και διαστρεβλώνει την αλήθεια για ασφαλιστικό»

Ο εισηγητής του Πα.Σο.Κ. για το ασφαλιστικό, βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς , στην εισήγησή του στη Βουλή για το εν λόγω θέμα, μεταξύ των άλλων ανέφερε:

Tα άρθρα που μας καλείτε να ψηφίσουμε (με εξαίρεση το άρθρο 73) υπονομεύουν και συρρικνώνουν την κοινωνική ασφάλιση και τα δικαιώματα των εργαζομένων και έχουν αντισυνταγματικό και αντικοινοτικό περιεχόμενο.

Συνιστούν ένα πελώριο οικονομικό και κοινωνικό σκάνδαλο γιατί κάνουν μια τεράστια αναδιανομή υπέρ των τραπεζών σε βάρος του ΙΚΑ, των τραπεζοϋπαλλήλων και του φορολογούμενου πολίτη.

Τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα είναι πρόσχημα για να απαλλαγούν συγκεκριμένες τράπεζες όχι μόνο κρατικού ενδιαφέροντος αλλά και ιδιωτικές από τις υποχρεώσεις τους στα ασφαλιστικά ταμεία.

Φορτώνετε τα πάντα στο ΙΚΑ και ΕΤΕΑΜ για να ισχυριστείτε αύριο ότι δεν αντέχουν και πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις, να αυξηθούν τα όρια ηλικίας και οι εισφορές.

Η Κυβέρνηση βασισμένη στην άγνοια της κοινής γνώμης και την πολυπλοκότητα του Ασφαλιστικού ψεύδεται και διαστρεβλώνει την αλήθεια:

  • Το ΕΤΕΑΜ θα επιβαρυνθεί με 4,2 δις ευρώ από την είσοδο 50.000 εργαζομένων που ήταν στα ειδικά επικουρικά ταμεία των Τραπεζών χωρίς να εισπράξει ούτε ένα ευρώ.

  • Επιβαρύνετε , κατά 9 δις ευρώ το ΙΚΑ, με το κόστος της ένταξης των ταμείων κύριας σύνταξης χωρίς μελέτες και κατανομή του κόστους.

  • Δεν διασφαλίζονται οι συντάξεις των τραπεζοϋπαλλήλων γιατί το ΕΤΑΤ είναι ταμείο χωρίς εισφορές, χωρίς μελέτη, χωρίς νέους ασφαλισμένους.

  • Όχι μόνο δεν διασφαλίζονται υγιείς κανόνες ανταγωνισμού αλλά η Κυβέρνηση παρεμβαίνει στον ανταγωνισμό υπέρ συγκεκριμένων ιδιωτικών τραπεζών.

  • Θίγονται όχι μόνο ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα (ασφαλισμένοι μετά το 1993) αλλά και οι συνταξιούχοι γιατί αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης.

  • Οι νέοι εργαζόμενοι μετά το 1992 εξισώνονται προς τα κάτω.

  • Δεν στηρίζονται οι κρατικές τράπεζες γιατί στόχος της κυβέρνησης είναι αφού τις «ελαφρύνει» από τις υποχρεώσεις τους να τις ξεπουλήσει.

  • Είναι απαράδεκτη η ρύθμιση για τον ΟΤΕ. Δεν υπάρχει καμία πειστική απάντηση για το κόστος που καλείται να πληρώσει τόσο το κοινωνικό σύνολο όσο και το ΤΑΠ – ΟΤΕ και είναι πολιτικά ανήθικος, ο διαχωρισμός των νέων εργαζομένων με την αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων.