Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 14/6/2005

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2005

«Υπεύθυνος ο υπουργός Ανάπτυξης για το Ακριτοχώρι»
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2005

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Ο υπουργός Ανάπτυξης θα έχει την πολιτική
ευθύνη αν εγκριθεί η μονάδα στο Ακριτοχώρι»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2005

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Ο υπουργός Ανάπτυξης θα φέρει την ευθύνη
ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙ

Τη γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στο Ακριτοχώρι, αναμένει το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με απάντηση του υπουργού σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημ. Κουσελάς.

Ο βουλευτής είχε ζητήσει να πληροφορηθεί για τα χαρακτηριστικά της επένδυσης, κατά πόσον θα ζητηθεί η γνώμη των κατοίκων και των φορέων πριν την αξιολόγηση της επένδυσης και εάν θα ληφθούν υπόψη η προστασία του περιβάλλοντος, η ποιότητα ζωής των κατοίκων και ο γενικότερος αναπτυξιακός προσανατολισμός της περιοχής.

Σχολιάζοντας την απάντηση, ο κ. Κουσελάς επισήμανε τα εξής:

«Παρ’ ότι ερωτήθηκε συγκεκριμένα για τα χαρακτηριστικά της επένδυσης και για τα κριτήρια αξιολόγησής της, ο κ. υφυπουργός αποφεύγει να αναφέρει και να δεσμευτεί για οτιδήποτε. Απλά διαβιβάζει μια τυπική απάντηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), η οποία ακόμα εξετάζει το φάκελο της επένδυσης και δηλώνει ότι θα εκδώσει σχετική γνωμοδότηση, όταν ο φάκελος κριθεί πλήρης.

Η ΡΑΕ παραπέμπει για την τελική αξιολόγηση και την έγκριση της επένδυσης στον ίδιο τον υπουργό Ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει ότι, σε περίπτωση παράκαμψης των αντιδράσεων του λαού και των φορέων της περιοχής και έγκρισης αυτής της επένδυσης ο κ. Σιούφας θα έχει ακέραιη την πολιτική ευθύνη για ένα μεγάλο πλήγμα σε βάρος του περιβάλλοντος, της περιοχής και των κατοίκων της, για την προώθηση μιας επένδυσης τελείως ασύνδετης και ασύμβατης με την ανάπτυξη της Μεσσηνίας».