Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2/6/2005

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2005

«400 αμπελοκαλλιεργητές της Μεσσηνίας
περιμένουν αποζημίωση
ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ,
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ
Βολές Κουσελά
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2005

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
«Παίζει με τα τρίμηνα» η Ν.Δ.
για τις αποζημιώσεις παραγωγών από τον ΕΛΓΑ

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2005

Καθυστερούν οι αποζημιώσεις αμπελοκαλλιεργητών για τον παγετό
 ΤΟΥ ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑ

Την άμεση εκτίμηση των ζημιών που προξένησε ο παγετός στα αμπέλια της Μεσσηνίας και την αποζημίωση των αγροτών είχε ζητήσει, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημ. Κουσελάς. Απαντώντας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγ. Μπασιάκος ενημερώνει το βουλευτή ότι οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν 3 μήνες μετά τη συγκομιδή.

Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Μπασιάκου και το συνημμένο σε αυτήν έγγραφο του ΕΛΓΑ, ο κ. Κουσελάς σημειώνει τα εξής:

"Κανονικά, θα έπρεπε να γίνει μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών άμεσα, τότε που τα φαινολογικά στάδια της αμπέλου διευκολύνουν την εκτίμηση της ζημιάς (οφθαλμοί νεκροί). Στη συνέχεια μπορούσε να γίνει δεύτερη εξατομίκευση για τον προσδιορισμό της προβλεπόμενης παραγωγής, δεδομένου ότι οι «αναπληρωματικοί» οφθαλμοί που τυχόν εκπτυχθούν, δεν θα έχουν την ίδια απόδοση και ενδεχομένως να δώσουν πλασματική εικόνα της ζημιάς.

Οσον αφορά στην καταβολή των αποζημιώσεων εντός τριμήνου από την ημερομηνία συγκομιδής, αρχικά η Ν.Δ. είχε υποσχεθεί την καταβολή των αποζημιώσεων εντός τριμήνου από τότε που έγινε η ζημιά, μετά έγινε εντός τριμήνου από τότε που έγινε η εκτίμηση και τώρα κατέληξε εντός τριμήνου από τη συγκομιδή!".