Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 31/5/2005

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 31 MAIOY 2005

«ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΕ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ
Καταγγελίες κατά του διοικητή
του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 31 MAIOY 2005

«ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑ
ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 31 MAIOY 2005

«ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ
Η συμπεριφορά του διοικητή του Νοσοκομείου
Κυπαρισσίας στη Βουλή μετά από καταγγελίες»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 31 MAIOY 2005

«ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Ερώτηση Δ. Κουσελα για τις καταγγελίες κατά του διοικητή»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 31 MAIOY 2005

Σκαιά συμπεριφορά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΥΣΕΛΑ

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Κακλαμάνη καταγγέλλοντας τον διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Στην ερώτησή του ο κ. Κουσελάς αναφέρει:

«Από καταγγελίες των εργαζομένων πληροφορούμαι ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας εκτυλίσσονται σοβαρά επεισόδια, οφειλόμενα στην ανάρμοστη συμπεριφορά του νεοδιορισθέντα διοικητή του.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω διοικητής, από την ανάληψη των καθηκόντων του (Σεπτέμβριος 2004), επιδεικνύει αντιδεοντολογική συμπεριφορά κατά των εργαζομένων, μέχρι του σημείου εκτόξευσης ύβρεων και απειλών. Λόγω της σκαιάς αυτής συμπεριφοράς, έχει δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Αυτή τη συμπεριφορά καταγγέλλουν και ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου και η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο παραπάνω διοικητής, παρ’ ότι παραδέχτηκε, ενώπιον των παραπάνω σωματείων, ότι ο τρόπος συμπεριφοράς του δεν είναι ο ενδεδειγμένος και παρ’ ότι υποσχέθηκε να τον αλλάξει, εξακολουθεί να επιτίθεται φραστικά κατά των υπαλλήλων, με αποτέλεσμα το κλίμα δυσαρέσκειας και η ανασφάλεια των εργαζομένων να εντείνονται συνεχώς.

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο νοσοκομείο δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, που θα έχουν σοβαρές συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. υπουργός:

Με ποια κριτήρια έγινε ο διορισμός και η τοποθέτηση σε μια τόσο νευραλγική και ευαίσθητη θέση ενός υψηλόβαθμου στελέχους, το οποίο δεν γνωρίζει ή δεν τηρεί βασικούς κανόνες συμπεριφοράς και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού;

Τι μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να αποκατασταθεί το κλίμα ηρεμίας και ασφάλειας στις σχέσεις διοίκησης και εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας;».