Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 27/5/2005

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 27 MAIOY 2005
(απόσπασμα δημοσιεύματος)

ΓΙΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Οι ναζί ξανάρχονται για “νέο Μελιγαλά”
ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Ρεπορτάζ Θανάσης Λαγός

Ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς χαρακτηρίζει προκλητική την πρόθεση των ναζιστικών οργανώσεων να διοργανώσουν το φεστιβάλ στην Ελλάδα και καλεί την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές του νομού να μην επιτρέψουν την διεξαγωγή του: «Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση και προσβολή στην ιστορική μας μνήμη η πρόθεση των φιλοναζιστικών οργανώσεων να διοργανώσουν "Φεστιβάλ" στο Μελιγαλά, με εμπρηστικό-ρατσιστικό περιεχόμενο που προσβάλλει τις δημοκρατικές μας αρχές και ευαισθησίες.

Αυτό γιατί τόσο η χώρα μας όσο και ο νομός μας δοκιμάστηκαν σκληρά από το "μεγαλείο της Αριας φυλής", που θέλουν να αναδείξουν αυτές οι ακροδεξιές οργανώσεις. Εξάλλου, με μεγάλες προσπάθειες ο πολιτικός κόσμος και ο λαός μας κατάφεραν να ξεπεράσουν τα τραύματα του εμφυλίου πολέμου και να εστιάσουν την προσπάθειά τους στο μέλλον και στην προοπτική του τόπου μας. Διοργανώσεις όπως αυτό το φιλοναζιστικό "Φεστιβάλ", μας γυρίζουν πίσω σε εποχές διχασμού και μισαλλοδοξίας, αντιστρατεύονται την ενότητα του λαού μας και την πρόοδο του τόπου μας.

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές του νομού μας πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην επιτρέψουν τέτοιου είδους πισωγυρίσματα».