Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 26/5/2005
Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 26 ΜΑΪΟΥ 2005

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Προκλητική η αδιαφορία της κυβέρνησης
για τη ΒΙΠΕ Καλαμάτας»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 26 ΜΑΪΟΥ 2005

«Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τη ΒΙ.ΠΕ.»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 26 ΜΑΪΟΥ 2005

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τη ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2005

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
Προκλητική η αδιαφορία για τη ΒΙΠΕ Καλαμάτας

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας Δημ. Κουσελάς, με Ερώτησή του στη Βουλή προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και ΥΠΕΣΔΑ, αφού αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα και στην αναγκαία αναβάθμιση της ΒΙΠΕ Καλαμάτας, ζήτησε να πληροφορηθεί τι μέτρα έχουν ληφθεί για την αντιμετώπισή τους από τα συναρμόδια Υπουργεία, εάν η αναβάθμιση της ΒΙΠΕ Καλαμάτας (βελτίωση οδικού δικτύου πρόσβασης-αναβάθμιση υποδομών) εντάσσεται στο σχεδιασμό τους και τι πόρους προτίθενται να διαθέσουν ώστε να προωθηθεί η δημιουργία Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου στη ΒΙΠΕ και γενικότερα ώστε αυτή ν’ αναβαθμιστεί και –επιτέλους- ν’ αξιοποιηθεί.

Σχολιάζοντας τις λακωνικές απαντήσεις των Υπουργών, ο κ. Κουσελάς σημειώνει τα εξής:

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

«Ενώ η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι, «δίνει μάχες» για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, ότι «ήρθε η ώρα της Περιφέρειας», στην πράξη αδιαφορεί προκλητικά  και για τη ΒΙΠΕ και για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Για τη μεταστέγαση των τσιγγάνων το ΥΠΕΣΔΑ πετάει το «μπαλάκι» στο Δήμο, ενώ νίπτει τας χείρας του για την αναγκαία βελτίωση των υποδομών και ειδικότερα του οδικού δικτύου πρόσβασης στη ΒΙΠΕ.

  • Το ίδιο ισχύει για τον Υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος δίνει «άφεση αμαρτιών» στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στην ΕΥΔΑΠ, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κ.α φορείς, που μέχρι σήμερα δεν έχουν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών, αναφερόμενος αόριστα σε «προσπάθειες για την ενεργοποίησή τους».

  • Η αξιοποίηση και η αναβάθμιση της ΒΙΠΕ Καλαμάτας, παρ’ ότι θα μπορούσε να αποτελέσει καταλύτη και σημαντικό πόλο ανάπτυξης των μικρομεσαίων προβολής της ευρύτερης περιοχής, δεν εντάσσεται στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Ανάπτυξης. Σαν να ήταν οποιοδήποτε ιδιωτικό επενδυτικό σχέδιο, το όλο θέμα επαφίεται στις αποφάσεις και στις επενδυτικές πρωτοβουλίες της ιδιοκτήτριας εταιρείας- θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς και στην επιδιωκόμενη ένταξή τους στο ΠΕΠ. Πέραν τούτου, ουδέν!

  • Με τόσο…ενδιαφέρον από πλευράς των συναρμόδιων Υπουργείων και των εποπτευόμενων από αυτά ΔΕΚΟ και φορέων, οι επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ και ο επιχειρηματικός κόσμος του Νομού μας θ’ αργήσουν πολύ να δουν φως στο τούνελ της απαξίωσης και των συνεχώς οξυνόμενων προβλημάτων της. ‘Οσο για την προοπτική δημιουργίας Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου στη ΒΙΠΕ, η σιωπή και η αποφυγή ανάληψης οποιασδήποτε δέσμευσης από τους ερωτώμενους Υπουργούς, δείχνει πως και αυτό το σημαντικότατο για το Νομό μας θέμα, παραπέμπεται αποκλειστικά στις προθέσεις και στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς».