Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 22/5/2005
Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 22 ΜΑΙΟΥ 2005
(Απόσπασμα δημοσιεύματος)

ΟΓΚΩΔΗΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Βροντοφώναξαν «όχι» στην επένδυση θερμοηλεκτρικής μονάδας στο Ακριτοχώρι
του χάρη Χαραλαμπόπουλου

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ. Δημ. Κουσελάς επισήμανε πως η επένδυση δε θα περάσει, καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να θέσει τα συμφέροντα του επενδυτή πάνω από τα συμφέροντα μιας ολόκληρης περιοχής. Σημείωσε πως η επένδυση έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τον τρόπο ανάπτυξης της Μεσσηνίας, καθώς «δεν μπορούν να συνυπάρξουν γήπεδα τένις και γκόλφ με τσιμινιέρες και καμινάδες».

Επισήμανε ακόμη πως η συγκέντρωση θα πρέπει να είναι η έναρξη αγώνων, υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Επικαλέστηκε, δε, την ενημέρωση που του έκανε την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης, πως επειδή πρόκειται για σοβαρή επένδυση, η πρόταση εξετάζεται από την κυβέρνηση, ενώ πρότεινε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα με επικεφαλής το δήμαρχο Κορώνης και τους άλλους δημάρχους να ζητήσουν συνάντηση με το υπουργείο ανάπτυξης και την κυβέρνηση, ώστε η τελευταία να ξεκαθαρίσει τη στάση της.

Επίσης, να διοργανωθεί ανάλογη συγκέντρωση των ετεροδημοτών στην Αθήνα και δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι άλλοι βουλευτές της Μεσσηνίας θα κάνουν ότι μπορούν στη Βουλή, προκειμένου να μην εγκριθεί η επένδυση.