Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 22/4/2005

Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 22 Απριλίου 2005

Γρήγορα στη σύνταξη!

ΕΓΡΑΦΑ ΠΡΟΧΘΕΣ, χωρίς να αναφέρω ονόματα, σε διοικητή κρατικής Τράπεζας, ο οποίος θεμελιώνει δικαιώματα πρόωρης συνταξιοδότησης. Αυτό γίνεται χάρη σε φωτογραφική διάταξη με την οποία υπολογίζονται και τα εξαγορασθέντα έτη σπουδών του. Αυτή πέρασε το Ταμείο Συντάξεων της τράπεζας, όπου πρόεδρος είναι ο ίδιος! Για να είναι δίκαιος πρέπει να πω ότι ωφελούνται και ορισμένοι άλλοι εργαζόμενοι στην εν λόγω τράπεζα. Όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση ανοίγει το Ασφαλιστικό και λέγεται ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι θα βγαίνουν σε μεγαλύτερη ηλικία στη σύνταξη.

ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ καλά καλά τέσσερις ώρες, τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Χρήστος πρωτόπαπας, Δημήτρης Κουσελάς, Σούλα Μερεντίτη, Θανάσης Παπαγεωργίου – κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη βουλή. Η ερώτηση αφορά την Αγροτική τράπεζα και τον διοικητή της Δημήτρη Μηλιάκο. Απευθύνεται στους Υπουργούς Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη και Απασχόλησης Πάνο Παναγιωτόπουλο.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΟ οι ερωτώντες επισημαίνουν ότι «ο υπουργός Απασχόλησης, παρά τη σαφή διαφωνία των εκπροσωπών του υπουργείου του στο Δ.Σ. του Ταμείου Συντάξεων ΑΤΕ, δεν παρενέβη απαντώντας εντός της νόμιμης προθεσμίας (ως όφειλε) στο θέμα αυτό, παρότι του εστάλη». Έτσι «δια της σιωπής του οδήγησε στην τελική υιοθέτηση του».